Brann i gjenvinningsanlegg i Sykkylven
Foto: ALF-JØRGEN TYSSING / NRK

Søppelbrann i Sykkylven

Oppsummert

Det brenn i eit gjenvinningsanlegg på Jarnes i Sykkylven på Sunnmøre. Røyken frå brennande plast og isopor er giftig, og folk i området vert bedne om å lukke vindauge. Vassmangel trua måndag kveld sløkkinga.

 • Arbeidistilsynet krevde tiltak

  Firmaet Miljøkvalitet på Jarnes i Sykkylven hadde planer om å rive lagerhallen der det brant i restavfall i forrige uke. Hallen har også tidligere vært utsatt for brann noe som førte til skader på bygget. Arbeidstilsynet har ifølge Sunnmørposten (krever innlogging) varslet tvangsmulgt hvis den ikke ble utbedret, men det skjedde ikke før brannen som startet 9.juli.

  Brann i gjenvinningsanlegg på Jarnes i Sykkylven
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Vakt i Sykkylven i natt

  Vaktmannskap skal i natt vake over gjenvinningsanlegget på Jarnes i Sykkylven som brann i går kveld. Dette er ifølgje brannvesenet for å unngå at brannen blussar opp. Brannen skapte mykje røyk i området, og det har vore røyk frå staden også i dag.

  Brann i gjenvinningsanlegg på Jarnes i Sykkylven
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Etterslukker med gravemaskin

  Brannvesenet holder fremdeles på med etterslukkingsarbeid på gjenvinningsanlegget i Jarnes i Sykkylven. Brannvesenet bruker gravemaskin for å komme til barnnsteder i søppelhaugen. Sykkylven kommune ber de som har ubehag av røyken, oppsøke legevakten.

  Brann i gjenvinningsanlegg på Jarnes i Sykkylven
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Hold deg unna røyken

  Brannvesenet i Sykkylven ber folk om å holde seg unna røyken som ligger som et lokk over området. De håper å slukke brannen helt i løpet av noen timer. Det er ikke fare for spredning til nabohus, men det lukter surt og folk bes om å lukke vinduer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no