NRK Meny
Opprørsoldater i Bouake
Foto: THIERRY GOUEGNON / Reuters

Soldatopprør i Elfenbenskysten

Oppsummert

Soldater i Elfenbenskysten har flere ganger gjort opprør mot regimet. Årsaken til opprøret er ikke slått fast, men det skal dreie seg om brutte løfter i forbindelse med en avtale (blant annet om høyere lønn) som ble inngått i 2007.

 • På vei til opprørskontrollert by

  En militærkolonne er på vei til Bouaké i Elfenbenskysten etter at tidligere opprørere tok kontroll over byen, melder Reuters søndag ettermiddag. Blant soldatene som er på vei til Bouaké, er spesialsoldater, skriver nyhetsbyrået.

 • Flere såret i Elfenbenskysten

  Minst seks sivile er såret i skyting i byen Bouaké i Elfenbenskysten etter at tidligere opprørere som nå er innlemmet i landets hær, tok kontroll over byen. Soldatene krever å få utbetalt lønn og har sperret alle hovedfartsårer inn til byen.

 • Spesialstyrker gjør opprør

  For andre dag på rad har soldater i Elfenbenskysten skutt i været i byen Adiake. – Alle er skrekkslagne, og gjemmer seg inne i husene sine, sier en innbygger til AFP. Lønninger skal være kjernen i spesialstyrkenes opprør mot myndighetene.

 • Enige i Elfenbenskysten

  En uke etter kuppforsøket i Elfenbenskysten skal det være oppnådd enighet i forhandlingene mellom myndigheter og de militære. Det er foreløpig ikke offisielt bekreftet, men flere kilder opplyser at forhandlingene har ført til enighet.

Tidligere soldater har tatt kontroll over Elfenbenskystens nest største by Bouaké, melder Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no