Solberg: – Klare for trinn tre

Erna Solberg bekrefter at Norge er klar for neste steg i gjenåpningen. Det sier statsministeren til VG. Regjeringen skal klokken 13 holde en pressekonferanse om koronasituasjonen i Norge.

– Smittetall, innleggelser og vaksineutvikling viser at vi kan ta neste steg i gjenåpningen, sier Solberg.

Hun legger til at Delta-varianten av viruset er den eneste mørke skyen på en ellers blå korona-himmel.

Det har vært mindre lokale utbrudd med Delta-varianten i Færder, Tønsberg og Trondheim kommune. Immunolog Gunnveig Grødeland har tidligere uttalt til NRK at hun ikke er bekymret for Delta-varianten, så lenge utbruddene holder seg lokale.

– Det er gjort noen justeringer, men i all hovedsak er trinn tre slik vi har redegjort for tidligere, sa Solberg til avisen.

Trinn 3 skal blant annet innebære at man kan ha 20 gjester i eget hjem og at 50 personer skal kunne møtes på private arrangementer i leide lokaler. Det blir normale skjenketider, med fortsatt krav om registrering og god avstand mellom gjester. Toppidrettsutøvere vil kunne drive tilnærmet normal idrettsaktivitet.

Forrige gjenåpningstrinn ble iverksatt natt til 27. mai. Regjeringen har tidligere uttalt de ønsker å vente omtrent tre uker mellom hver gang de letter på tiltak, for å se eventuelle konsekvenser av lettelsene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no