NRK Meny
Erna Solberg holder halvårlig pressekonferanse
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Solberg oppsummerer halvåret

Oppsummert

Statsminister Erna Solberg holder før sommerferien og før jul sin halvårlige pressekonferanse hvor hun oppsummerer regjeringens arbeid det siste halve året.

 • Vil ikke stoppe konsesjonsrunde

  Erna Solberg svarer et kontant nei på spørsmål om klimaavtalen i Paris gjør at Norge vil stoppe 23. konsesjonsrunde. – Den kommer til å bli gjennomført, sier Solberg. 57 blokker eller deler av blokker i Norskehavet og Barentshavet er utlyst.

 • – Tilknytning til Norge skal trumfe

  Erna Solberg sier flere skal få midlertidig opphold i Norge, og at situasjonen i hjemlandet skal vurderes innen fem år. Hun legger til at en del barn vil i en slik periode ha opparbeidet seg tilknytning til Norge, noe som vil trumfe midlertidigheten.

 • – Ønsker fire partier i regjering

  – Mitt ønske er fire partier i regjering, men det viktigste er at det er fire partier som ønsker en borgerlig regjering, sier Erna Solberg om det kommende stortingsvalget i 2017. Hun mener samarbeidet med Venstre og KrF er blitt bedre.

 • – Glad for innstramminger

  – Jeg er glad vi i løpet av høsten har fått en enighet om viktige innstramminger, sier Erna Solberg. Hun sier det er viktig å møte dem som kommer hit, med et godt apparat, men at det også er viktig å få dem raskt i arbeid, så de kan forsørge seg selv.

 • Solberg: –Må gjøre mer enn planlagt

  – Vi har måttet gjøre mer enn vi planla i 2013, det internasjonale sikkerhetsbildet er endret. For neste år styrker vi de samlede bevilgningene til Forsvaret med 4,1 mrd kr, styrker nærværet i Nordområdene og oppjusterer våre etterretningsmuligheter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no