Solar Impulse 2
Foto: Ap

Solar impulse

Oppsummert

Det soldrevne flyet Solar Impulse 2 har fullført turen jords rundt med sola som eneste energikilde. Starten gikk i Abu Dhabi i mars 2015. I juli var flyet tilbake på startstedet etter å ha fløyet rundt kloden i flere etapper.

 • Solcellefly krysset Stillehavet

  Den solenergidrevne flyet «Solar Impulse 2» nådde søndag morgen norsk tid kysten av California etter en tre dager lang og risikabel flytur fra Hawaii. Flyet er på vei jorda rundt.

 • Soldrevet fly på vei til Hawaii

  Det soldrevne flyet Solar Impulse har lettet fra Nagoya i Japan med kurs mot Hawaii i forsøket på å fly verden rundt ved hjelp av kun solkraft.

  Det soldrevne flyet Solar Impulse lettet i dag på vei til Hawaii i forsøket på å fly verden rundt ved hjelp av kun solkraft.
 • Utsetter solflytur

  Solcelleflyet Solar Impulse 2 utsetter turen over Stillehavet på grunn av dårlig vær. Flyet mellomlander i stedet i den japanske byen Nagoya. Turen over Stillehavet er den lengste etappen i det soldrevne flyets tur jorda rundt.

  Solfly krysset Gibraltar
  Foto: DENIS BALIBOUSE / NTB/Scanpix
Det soldrevne flyet Solar Impulse lettet i dag på vei til Hawaii i forsøket på å fly verden rundt ved hjelp av kun solkraft.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no