Hopp til innhold
Papirfabrikk Tofte

Södra Cell Tofte legges ned

Oppsummert

Statkraft og Sodra ønsker å puste nytt liv i den tidligere cellulosefabrikken på Tofte som ble lagt ned i fjor, for å etablere produksjon av biodrivstoff. Selskapene opplyste torsdag morgen at de har inngått en intensjonsavtale.

 • Tofte-satsing kan få 500 millioner

  Med Statkraft på laget kan det svenske skogindustrikonsernet Södra sikre seg en halv milliard statskroner til biodrivstoffprosjektet på Tofte, skriver Nationen. Da industridøden truet norsk skognæring i fjor, fikk det statlige investeringsselskapet Investinor tilført 500 millioner kroner. Pengene ble øremerket investeringer i skogindustri.

 • Tror på ny produksjon

  Miljøstiftelsen Zero mener det blir mulig å lage biodrivstoff av trær, selv om teknologien ikke er helt moden ennå. Hittil har ingen klart å bruke trær som råstoff, til tross for at det blir jobbet intenst over hele verden med å finne en måte å gjøre det på. Nå kan løsningen komme i Buskerud.

 • Kan gi nytt liv til Tofte

  Statkraft og Södra ønsker å puste nytt liv i den tidligere cellulosefabrikken på Tofte som ble lagt ned i fjor. Målet er lønnsom produksjon av biodrivstoff. Foreløpig er det for tidlig å si noe om når dette kan skje, sier Knut Fjerdingstad i Statkraft.

 • Vil ha ny produksjon

  Statkraft og Sodra ønsker å puste nytt liv i den tidligere cellulosefabrikken på Tofte som ble lagt ned i fjor, for å etablere produksjon av biodrivstoff. De to bedriftene sier de har inngått en intensjonsavtale.

 • Giske: – Mørke skyer i horisonten

  Næringsminister Trond Giske mener nedleggelsen av Södra Cell Tofte er et signal på at norsk industri kan gå dårligere tider i møte.

  – De gode tidene vi har i Norge, vil ikke nødvendigvis fortsette av seg selv. Det så vi et eksempel på senest mandag, sa næringsministeren da han oppsummerte fire år som leder for departementet tirsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no