NRK Meny
Snøstormen Snowzilla herjer over USAs østkyst
Foto: MANDEL NGAN / AFP

Snøstorm i USA

Oppsummert

Snøstormen «Snowzilla» herjet i helgen over USAs østkyst. Flere tusen flyavganger ble innstilt, og millioner av mennesker måtte holde seg hjemme. Flere steder falt det over en halv meter snø.

 • 25 døde i snøstorm i USA

  Antall døde etter helgens snøstorm i de østlige delene av USA er nå oppe i 25 personer. Mange av de som har mistet livet har fått hjerteinfarkt mens de måkte snø. New York fikk 68 centimeter snø i helgen, det nest høyeste siden 1869.

 • USA: Mor og sønn døde i bilen

  En kvinne (23) og hennes ett år gamle sønn er funnet døde i bilen sin i New Jersey, melder AP. Bilen gikk på tomgang mens eksosrøret var dekket av snø. Politiet sier ektemannen måkte snø i 20 minutter før han kom tilbake til bilen og fant familien.

 • 19 døde i snøstormen i USA

  Minst 19 personer er omkommet som følge av snøstormen i USA. De fleste døde i trafikkulykker, mens andre mistet livet mens de måkte snø. I New York har myndighetene nå innført kjøreforbud. Alle broer og tunneler i byen er stengt, melder Reuters.

 • 8000 flyavganger innstilt i USA

  Snøstormen i USA har så langt ført til over 8000 kansellerte flyavganger, melder NBC New York. To av SAS sine fly fra Oslo til New York er blant de innstilte avgangene, ifølge Avinor. I flere amerikanske byer er all kollektivtrafikk innstilt.

 • USA: Døde i brøyteulykke

  En brøytebilsjåfør som brøytet de snødekte motorveiene i Kentucky døde da bilen hans havnet i grøfta. Dødstallene som følge av snøstormen i USA er dermed oppe i 11, ifølge nyhetsbyrået AP. Flere hundretusen husstander er uten strøm.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no