NRK Meny
Snøskuter
Foto: Sigve Nedredal / NRK

Snøskuter-kjøring i utmark

 • Frykter frislispp av snøskutere

  300.000 svenske snøskutere kan rulle inn i norske løyper etter at myndighetene godkjente svenske førerbevis for snøskuter i Norge. – Det kan komme i konflit med reindriftsnæringen og økt turistvirksomhet på fjellet, sier Kautokeino- ordfører.

 • Åpner snøskuterløyper for svensker

  Den svenske og norske regjeringen signerer denne uken en avtale som gir svensker med svensk førerkort mulighet til å kjøre snøskuter også i Norge, skriver Nationen. Slik det er i dag må svenskene ta en norsk prøve for å kjøre i Norge.

 • Skal evaluere snøskuterloven

  Miljødirektoratet skal evaluere den nye loven som tillater fornøyelseskjøring i utmark med snøscooter. Klima- og miljødepartementet vil vite mer om effektene av lovendringen for friluftsliv, naturmangfold og lokal næringsvirksomhet.

 • 2 av 3 mot mer snøskuterkjøring

  68 prosent av de spurte mener at snøskuterkjøring bør begrenses til nytteformål, ifølge en spørreundersøkelse utført av Ipsos MMI for Norsk Friluftsliv. 25 prosent mener at fritidskjøring bør tillates.

 • Flere sier ja enn nei til snøskuter

  Blant dem som har gjort seg opp en mening om saken, er det flertall for å la kommunene kunne opprette løyper for fritidskjøring med snøskuter, så lenge det tas hensyn til andre interesser, viser fersk meningsmåling.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no