Hopp til innhold

Snøskred i Lyngen

Oppsummert

Politiet fikk lørdag formiddag melding om et snøskred ved Sofiatinden i Lyngen i Troms lørdag formiddag. To personer er funnet omkomne i skredet. Lyngen er et populært sted for toppturer.

 • Navngir omkomne i Lyngen-skredet

  Det var 26 år gamle Robin Lie Sørensen og 28 år gamle Martin Tollefsen som omkom i skredulykken på Sofiatinden i Lyngen 1. mai. Navnene offentliggjøres i samråd med de pårørende, opplyser politiet i Nord-Troms.

 • Mistet to innbyggere i snøskred

  To menn fra Tromsø døde i lørdagens snøskred i Lyngen. Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen sier at familiene blir godt ivaretatt. Ordfører har snakket med den ene familien til den omkomne. Etter skredet satte Lyngen kommune krisestab, og da ble Wilhelmsen og Tromsø kommune kontaktet. Skredet på Sofiatinden gikk lørdag ettermiddag. Mennene i 20-årene ble funnet halvannen meter nede i snøen.

  Pressekonferanse på Tromsø Rådhus om korona-situasjonen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Avslutter leteaksjon etter snøskred

  Leteaksjonen etter snøskredet i Lyngen i Troms er nå avsluttet. To personer er funnet omkomne i skredet. – Det er ikke gjort funn i området som tilsier at flere personer vært flere involvert i skredet, opplyser politiet på Twitter.

 • To funnet omkommet etter snøskred

  To personer er funnet.omkommet etter at det har gått snøskred ved Sofiatinden i Lyngen i Troms lørdag formiddag. Det bekrefter politiet. Det er fremdeles usikkert om flere personer er tatt av skredet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no