Hopp til innhold
Kolonnekøyring på Hardangervidda
Foto: Roar Gjestemoen

Snøkaos

Oppsummert

Stort snøfall har ført til at flere tusen strømkunder på Østlandet er uten strøm tirsdag morgen. Snøfallet har også ført til mange mindre uhell i trafikken og stengte veier.

  • Oslo Rødt krever høring om busskaoset i vinter

    Oslo Rødt vil kalle inn til høring for å finne ut hvem som har ansvaret for «den kaotiske bussdriften i vinter».

    – Vi er sterkt bekymret for kollektivtransportens fremtid. Denne modellen er ikke bærekraftig for en ny vinter, skriver bystyrerepresentant Mari Rise Knutsen i en pressemelding.

    Bussene i hovedstaden hadde alvorlige problemer i flere perioder da det var som kaldest og snødde som mest i vinter.

    Kaoset innebar omfattende innstillinger, busshavarier og forsinkelser.

    Knutsen har ikke tillit til de forklaringene Ruter har gitt om årsakene til kaoset og «vil ha rede på om det er andre måter å organisere kollektivtransporten».

    – For oss er det viktigst å høre fra fagfolkene – de tillitsvalgte, både tidligere og nåværende direktør for Unibuss og konsernsjef i Sporveien, sier Knutsen.

    Busskaos Oslo
    Foto: NTB
  • Over 17.000 har bedt om penger tilbake fra Ruter

    – I januar var det totalt 15.970 refusjonskrav og hittil i februar har vi mottatt 1508 refusjonskrav, skriver Cathrine Myhren-Haugen, Kommunikasjonssjef i Ruter i en e-post til NRK.

    Totalt er det altså 17.478 som har bedt om refusjon fra Ruter til nå i år.

    Selskapet har vært sterkt preget av været i starten av 2024, spesielt har det vært problemer med de elektriske bussene som ikke takler kulden.

    Ruter har fått kritikk for å ikke kompenserer reisende da tilbudet var redusert.

  • Har flyttet og tauet bort nesten 1000 biler så langt i år

    Bymiljøetaten i Oslo har flyttet og tauet bort nesten 1000 biler så langt i 2024.

    Det skriver Avisa Oslo.

    Kommunen varslet beboere om å flytte bilene når gatene skal ryddes for brøytekanter og snø.

    Det kan bli dyrt om man lar bilen stå, fordi bileierne må betale minst 3750 kroner hvis kommunen må flytte eller taue bort bilen.

  • Ruter og Vy har fått 9000 refusjonskrav etter snøkaoset

    Forsinkelser og innstillinger på grunn av snøkaoset i Oslo og omegn har ført til at kollektivselskapet Ruter har fått 5000 refusjonskrav på reisegarantien.

    Vy opplyser til TV 2 at de har mottatt i underkant av 4000 henvendelser fra onsdag til fredag.

    Det var særlig onsdag at snøværet førte til store problemer for kollektivtransporten i hovedstadsområdet. Torsdag hadde Ruter fått rundt 3000 refusjonskrav, men det har fredag steget til 5000, opplyser Ruter til Dagbladet.

    – Hvis man blir mer enn 20 min forsinket, og oppfyller kravene til reisegaranti og sender inn dokumentasjon på drosjeutgifter, har man krav på refusjon av utgifter inntil 750 kroner, sier kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen til avisen.

    Redusert kapasitet og snø, glatt føre og vanskelige kjøreforhold i enkelte områder har ført til forsinkelser og innstillinger både på buss, trikk og bane de siste dagene i Oslo.

    (NTB)

  • BT: Hjemmeundervisning på videregående skoler i Bergen fredag

    Det opplyser fylkesdirektør, Bjørn Lyngedal, til Bergens Tidende.

    – Hovedgrunnen er å avlaste veisystemet og kollektivtransporten. Vi har mellom 10-15.000 elever i gamle Hordaland, som i stor grad bruker kollektivt, sier han til avisen.

    I gamle Sogn og Fjordane fylke blir det ikke hjemmeskole, men i gamle Hordaland fylke blir det i hovedsak digital undervisning. Noen skoler vil operere med en hybridløsning, ifølge Lyngedal.

    Ifølge en pressemelding kommunen sendte ut tidligere i ettermiddag, vil grunnskole og barnehager ha åpent som normalt i Bergen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no