Hopp til innhold
Tollvesenet har gjort beslag i Grong
Foto: Tollvesenet

Smugling og beslag

Oppsummert

Smugling er ulovlig inn- eller utførsel av varer i strid med gjeldende lovverk, eller med sikte på å unndra varene fra tollbehandling. Norge er delt i seks tollregioner, som igjen er delt i 20 tollsteder (snl.no).

  • Norske tollere gjorde over 10.000 beslag av alkohol i 2022

    Norske tollere gjorde mer enn 10.000 beslag av alkohol har på grensen i 2022., melder P4-nyhetene. Tallene er hentet fra Tolletatens årsrapport. Det er en kraftig økning fra pandemiårene 2020 og 2021, da det ble gjort henholdsvis 6784 og 7752 beslag.

  • Tyske tollere fant kokain i bananlast

    Tysk tollvesen har beslaglagt 635 kilo kokain som var skjult blant bananer som var blitt sendt til landet fra Ecuador.

    Stoffet var sammenpresset i blokker og pakket inn i plastfolie. Partiet var fordelt i flere pakninger og ble funnet 27. oktober i Duisburg vest i Tyskland, opplyste tollvesenet i Essen mandag.

    Pakningene lå skjult mellom bananer i en konteiner som var ankommet Tyskland fra Ecuador, via den nederlandske havnebyen Vlissingen.

    Det var ansatte i selskapet som mottok bananene, som fant kokainpakkene og varslet tollvesenet. (NTB-AP)

  • Sju års fengsel for smugling av kokain

    En mann i 40-åra fra Litauen er dømt til fengsel i sju år for å ha smuglet nær åtte kilo kokain inn i landet.

    I juni i fjor kjørte mannen inn i Norge over en grenseovergang i Grue, som da var stengt for passering på grunn av pandemien. Et videokamera fanget opp mannens bil.

    En time senere ble han stoppet av politiet i Kongsvinger. Kokainen lå i en ryggsekk i bilen, står det i dommen fra Romerike og Glåmdal tingrett.

  • Sju kanadiere tatt med cannabis

    Øst politidistrikt har i en periode på åtte måneder pågrepet og fengslet minst sju kanadiske statsborgere for å ha smuglet større mengder cannabis til Oslo lufthavn, skriver Romerikes Blad.

    I forrige uke ble to kanadiske kvinner i 30-årene dømt til fire og et halvt års fengsel for smugling av til sammen 53 kilo cannabis 17. februar.

    Smuglerruten fra Canada til Norge er ny og kan ha en sammenheng med at cannabis ble legalisert i Canada i 2018.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no