NRK Meny

Smugling og beslag

 • Stort ølbeslag på grensa

  Tollerne på Svinesund fant 22,5 tonn øl på et polskregistrert vogntog mandag morgen. Vogntoget krysset grensa på E6, og alkoholvarene var merket som energidrikk i papirene, opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollsted. Sjåføren er hentet av politiet.

  Ølbeslag 23.10.17
  Foto: Tomas Berger/NRK
 • Smuglet over 30 kilo tobakk

  Et par fra Syria ble tatt med 32,5 kilo tobakk i Rømskog ved 13-tiden tirsdag ettermiddag. Bilen de kjørte ble fanget opp av tollernes kamera på grensen, og de to ble brakt til lensmannen på Ørje. Det viste seg at de er asylsøkere i Sverige, så de blir utvist tilbake dit. Med seg på veien får de et forelegg på 100.000 kroner.

  Smuglet tobakk i Rømskog
  Foto: Tolletaten
 • Ølbeslag i Norge tidoblet på 16 år

  Ølsmuglingen til Norge har eksplodert de siste årene. Mye av smuglevarene blir drukket av ungdom, skriver VG. Ølbeslagene er mer enn tidoblet de siste 16 årene, og seniorrådgiver Elisabeth Nettum i Tolletaten mener organisert kriminalitet står bak.

 • Tatt med 646 kilo kylling

  To menn fra Litauen ble tirsdag stanset på grensa med 646 kilo kyllingkjøtt. Kjøttet lå fordelt i to varebiler uten kjøleanlegg og de to forklarte at de var på vei til Stavanger, der en av mennene driver en forretning. Litauerne er anmeldt for forholdet.

  Beslag av kyllingkjøtt på grensa
  Foto: Tolletaten

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no