Tollvesenet har gjort beslag i Grong
Foto: Tollvesenet

Smugling og beslag

Oppsummert

Smugling er ulovlig inn- eller utførsel av varer i strid med gjeldende lovverk, eller med sikte på å unndra varene fra tollbehandling. Norge er delt i seks tollregioner, som igjen er delt i 20 tollsteder (snl.no).

 • Ville smugle inn 14400 sigaretter

  I natt ble en oslomann stanset i tollen på Gardermoen. Det viste seg at han hadde prøvd å smugle med seg 14400 sigaretter uten å betale toll, en unndragelse på over 51.000 kroner.

  «Mannen fra Oslo blir anmeldt for forholdet og kan vente seg et forelegg fra påtalemyndigheten,» skriver politiet på Twitter.

 • Beslagla nær 30.000 sigaretter

  Det ble avdekket 29.560 sigaretter i en norskregistrert bil på svenskegrensa ved Ørje onsdag. Sigarettene lå i et konstruert rom i bilen, skriver Tolletaten på Twitter. Ørje tollstasjon ligger langs E18 i Marker kommune i Viken, og er et av de viktigste passeringspunktene mellom Norge og Sverige på Østlandet. Bilen ble kjørt av en mann fra Litauen, som er bosatt i Norge.

 • Smuglere tilpasset seg pandemien

  Narkotikamarkedet i Europa har vist seg å være motstandsdyktig i møte med koronapandemien, ifølge en ny rapport fra EUs narkotikabyrå EMCDDA.

  Smuglere har tilpasset seg reiserestriksjoner og stengte landegrenser. De bruker nå mer konteinertrafikk og kommersielle forsyningskjeder, og det er mindre bruk av kurerer.

 • Rekordbeslag av khat

  640 kilo khat ble beslaglagt ved Svinesund i januar. Det er det største beslaget av rusmiddelet i Norge. Funnet ble gjort da en slovensk trailer måtte gjennom skanningen hos Tollvesenet. En 33 år gammel mann er siktet i saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no