Hopp til innhold
Dyttholknatten

Småfly styrtet i Valdres

Oppsummert

Politiet bekrefter at en person er funnet omkommet etter at et toseters småfly tirsdag kveld styrtet i en fjellvegg i fjellet Dyttholknatten i Sør-Aurdal.

 • Valdres: 21-åring fra Ålesund omkom

  Det var en 21 år gammel mann fra Ålesund som omkom i flystyrten i Valdres tirsdag. Mannen var for tiden bosatt i Skedsmo kommune i Akershus. Pårørende er varslet av politiet, skriver politiet i Innlandet i en pressemelding.

 • Vanskelig å få undersøkt flyet

  Havarikommisjonen frykter at det kan bli vanskelig å finne eventuelle tekniske feil ved flyet som styrtet i Sør-Aurdal på tirsdag. Det sier havariinspektør Hans Herdahl. Årsaken er at sammenstøtet med fjellveggen var voldsomt.

 • Uforutsigbare vindforhold

  Terrenget i Sør-Aurdal der et småfly styrtet på tirsdag, kan ha utfordrende og uforutsigbare vindforhold. Det sier pensjonert flyger Per Gram, som har sett bildene fra ulykkesstedet.

 • Ung mann omkom i flyulykken

  Nestleder i Nedre Romerike flyklubb, Thore Nylund, sier til TV 2 at den omkomne var en ung person som ikke har vært medlem i klubben lenge. Vedkommende hadde flysertifikat og var på en privat tur da ulykken skjedde.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no