Hopp til innhold
KAZAKHSTAN skyting i almaty
Foto: SHAMIL ZHUMATOV / Reuters

Skyting ved politistasjon i Almaty

Oppsummert

Mandag morgen gikk bevæpnede menn til angrep i den kasakhstanske byen Almaty. Minst seks personer, deriblant tre politibetjenter og en sivil skal ha mistet livet. En gjerningperson er pågrepet, mens en annen skal være på frifot, melder Reuters.

  • Strammer inn sikkerheten i Almaty

    President Nursultan Nazarbayev i Kasakhstan har beordret regjeringen om å stramme inn sikkerheten på offentlige områder etter flere dødelige angrep i Almaty mandag. Presidenten beskriver angrepene som en terrorhandling, ifølge Reuters.

  • Sykehuset: Minst seks har omkommet

    En kilde fra sykehuset i Almaty forteller Reuters at minst seks personer skal ha blitt drept i angrepene som rammet den kasakhstanske byen mandag. Det skal være fire politibetjenter blant de drepte.

  • Enda en mistenkt pågrepet

    Det kasakhstanske politiet har pågrepet en andre person etter skytingen mot sikkerhetstjenester i Almaty, opplyser innenriksdepartementet overfor Reuters. Minst fire mennesker mistet livet i angrepene i byen mandag. En person er allerede pågrepet.

  • Holder krisemøte i Kasakhstan

    President Nursultan Nazarbayev har innkalt til krisemøte med det Sentralasiatiske sikkerhetsråd mandag, opplyser hans kontor til Reuters. Møtet kommer i kjølvannet av at væpnede menn gikk til angrep på politi og sikkerhetsstyrker i Almaty.

  • Mener militante islamister står bak

    Myndighetene i Kasakhstan mener militante islamister har gjennomført en rekke angrep på politi og sikkerhetsstyrker i Almaty mandag. Minst fire mennesker har mistet livet i forskjellige angrep, opplyser en politikilde til Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no