EUROPE-ATTACKS/FRANCE-POLICE
Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Skyting ved Notre-Dame

Oppsummert

Politiet har rykket ut til Notre-Dame i Paris etter meldinger om skyting. En politibetjent skal ha blitt angrepet med en hammer.

 • Paris-angriper var journalist

  Mannen som angrep en politimann med hammer utenfor Notre-Dame-katedralen tirsdag, har jobbet som frilansjournalist i Sverige – blant annet for Sveriges Radio. Han skal også ha sverget troskap til IS i en video.

 • – Notre-Dame-angriper var alene

  Franske myndigheter mener hammerangrepet mot en politimann utenfor Notre-Dame-katedralen i går var en isolert hendelse. Ifølge øyenvitner ropte gjerningsmannen ut sin støtte til Syria før han ble skutt og såret av politiet.

 • Skal ha handlet alene

  Frankrikes innenriksminister opplyser at mannen som gikk til angrep på en politibetjent med en hammer ved Notre-Dame i Paris i dag handlet alene. Det opplyser nyhetsbyrået Ap. Han skal også har ropt «dette er for Syria» før angrepet.

 • Situasjonen i Paris under kontroll

  Situasjonen ved Notre-Dame katedralen i Paris er under kontroll opplyser myndighetene i Frankrike, ifølge nyhetsbyrået AFP. Mannen som forsøkte å angripe en politimann med en hammer, ble skutt og er nå innlagt på sykehus.

 • Søkte tilflukt i katedralen

  Det skal være rundt 900 mennesker som oppholder seg inne i Notre-Dame katedralen i Paris etter det kom meldinger om skyting. De er bedt om å sette seg ned og vente til situasjonen er avklart, ifølge avisen Le Figaro.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no