Skyting i Strasbourg
Foto: Vincent Kessler / Reuters

Skyting ved julemarked i Frankrike

Oppsummert

Flere personer ble skutt under et terrorangrep mot et julemarked Strasbourg i desember 2018. Fem personer ble drept og flere er såret. Den antatte Gjerningsmannen ble skutt og drept torsdag kveld.

 • Tre etterforskes for terrorhjelp

  Tre av de fem som ble pågrepet denne uken i forbindelse med angrepet i Strasbourg, etterforskes for brudd på terrorloven. De tre skal ha fremskaffet revolveren Cherif Chekatt brukte under angrepet der fem personer ble drept, ifølge franske medier.

 • Fem arresterte for julemarknad-åtak

  Politiet har arrestert fem personar knytt til etterforskinga av åtaket på ein julemarknad i Strasbourg der fem menneske døde, ifølge ein fransk rettsembedsmann. Den antatte drapsmannen blei skoten dagar etter åtaket, og skal ha sverja truskap til IS.

 • Tusen heidra offera i Strasbourg

  Torget i terrorramma Strasbourg var søndag kveld fylt med menneske som ønska å heidre offera som blei drepne. Seremonien varte i rundt ein time. Totalt fem er døde av skotskadane dei fekk i åtaket, medan elleve personar vart såra.

 • Fem døde etter Strasbourg-angrepet

  En av de sårede etter angrepet mot julemarkedet i Strasbourg tirsdag er død av skadene, opplyser myndighetene. Dermed er dødstallet steget til fem. Mannen som er mistenkt for angrepet, Chérif Chekatt, ble skutt og drept av fransk politi torsdag.

 • – Strasbourg-mistenkt trudde på IS

  Faren til Strasbourg-mistenkte Chérif Chekatt seier han prøvde å få sønnen til ikkje å tru på IS' propaganda. Abdelkrim Chekatt seier i eit intervju med France 2 at han sist såg sonen tre dagar før åtaket på julemarknaden i Strasbourg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no