Skyting i Strasbourg
Foto: Vincent Kessler / Reuters

Skyting ved julemarked i Frankrike

Oppsummert

Flere personer ble tirsdag skutt under et terrorangrep mot et julemarked Strasbourg. Tre personer ble drept og flere er såret. Gjerningsmannen ble skutt og drept torsdag kveld.

 • Tusen heidra offera i Strasbourg

  Torget i terrorramma Strasbourg var søndag kveld fylt med menneske som ønska å heidre offera som blei drepne. Seremonien varte i rundt ein time. Totalt fem er døde av skotskadane dei fekk i åtaket, medan elleve personar vart såra.

 • Fem døde etter Strasbourg-angrepet

  En av de sårede etter angrepet mot julemarkedet i Strasbourg tirsdag er død av skadene, opplyser myndighetene. Dermed er dødstallet steget til fem. Mannen som er mistenkt for angrepet, Chérif Chekatt, ble skutt og drept av fransk politi torsdag.

 • – Strasbourg-mistenkt trudde på IS

  Faren til Strasbourg-mistenkte Chérif Chekatt seier han prøvde å få sønnen til ikkje å tru på IS' propaganda. Abdelkrim Chekatt seier i eit intervju med France 2 at han sist såg sonen tre dagar før åtaket på julemarknaden i Strasbourg.

 • Løslater terrormistenktes familie

  Fire medlemmer av familien til mannen som er mistenkt for angrepet mot julemarkedet i Strasbourg, løslates nå av politiet. Påtalemyndigheten i Paris uttaler at det så langt ikke er noe som tyder på at de har gjort noe kriminelt.

 • Fire døde etter Strasbourg-terror

  Dødstalet etter terrorhendinga i Strasbourg tysdag er no oppe i fire døde. 29 år gamle Chérif Chekatt skaut rundt seg på ein julemarknad, og han vart i går drepen i ei skotveksling med fransk politi. Terrorgruppa IS har sagt Chekatt utførte angrepet på vegner av dei.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no