NRK Meny
Politiaksjon ved abortklinikk i Colorado springs, USA 27.11.2015
Foto: Reuters video

Skyting ved abortklinikk i USA

Oppsummert

Tre personer ble drept og ni skadet ved en abortklinikk i Colorado Springs fredag. Den antatte gjerningspersonen er tatt.

 • Mulig motiv for skyting i USA klart

  Mannen som er siktet for å ha drept tre personer på en helseklinikk som utfører abort i USA lørdag, skal ha sagt «ingen flere baby-deler», da han ble pågrepet. Klinikken tilbyr abort og har levert fostervevsprøver til forskere, skriver NTB.

 • Ukjent motiv bak drapene i Colorado

  Motivet for angrepet mot et helsesenter i Colorado Springs i USA er ennå ikke kjent. Helsesenteret er drevet av organisasjonen Planned Parenthood, som er kontroversiell i USA fordi den blant annet tilbyr abort, skriver NTB.

 • USA: Identifiserer gjerningsmann

  Politiet i Colorado Springs i USA har identifisert et bilde av Robert Dear (57), som er mistenkt for å ha drept tre personer og skadet ni ved en abortklinikk i Colorado Springs fredag

  Laster Twitter-innhold
 • Obama om USA-skytingen: Nok er nok

  Barack Obama fordømmer USAs gjentakende problem med våpendrap. - Vi må gjøre noe med den enkle tilgjengeligheten av krigsvåpen. Nok er nok, sier presidenten ifølge AFP. Tre personer ble drept og ni skadet ved en abortklinikk i Colorado Springs fredag.

 • Tre drept ved abortklinikk

  Minst tre personer er drept og ni såret etter skytingen ved en abortklinikk i Colorado Springs i USA. Det melder både AFP og Reuters. En av de drepte er en politimann. Det har vært motstridende meldinger om hvor mange som ble drept og såret.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no