Nødetatene rykket ut til flybasen NAS Pensacola etter skytingen fredag.
Foto: WEAR-TV / AP

Skyting på marinebase i Florida

Oppsummert

Ein saudiarabisk student er mistenkt for skyting på marinebasen Naval Air Station Pensacola i Florida 6. desember. Mistenkte fekk opplæring som pilot på basen, og skal ha drept tre offer, og er sjølv drepen av politiet. Fleire skadde er på sjukehus.

 • Sender hjem saudiarabiske soldater

  USA sender hjem 21 saudiarabiske soldater etter at en saudiarabisk mann drepte tre amerikanske soldater på en militærbase i Florida i desember. USA mener drapene var en terrorhandling. Hos de 21 er det blant annet funnet jihadistisk materiale.

 • Florida-angrep var terror

  Drapene på tre mennesker på en marinebase i Florida i desember var en terrorhandling, i følge FBI. En saudiarabisk soldat er pågrepet og mistenkt for skytingen. FBI skal ikke ha funnet at han har hatt hjelp av andre i forbindelse med angrepet.

 • Får flyforbud etter angrep

  300 saudiarabiske studenter delstaten i Florida i USA forbys flytrening etter skytingen på en militærbase i forrige uke. Tre personer ble drept. En saudiarabisk soldat er pågrepet og mistenkt for skytingen. FBI etterforsker skytingen som terror.

 • FBI etterforsker skyting som terror

  FBIs hovedteori er at drapene på militærbasen i Pensacola Florida fredag var en terrorhandling. Mannen jobbet for det saudiarabiske flyvåpenet og var i USA for å få opplæring. Dagen før angrepet så han på flere videoer av andre masseskytinger.

 • Holdt middagsselskap før skyting

  Mannen som skjøt og drepte tre personer på en militærbase i Florida i går, skal dagen før ha holdt et middagsselskap, hvor det ble vist videoer fra andre masseskytinger, melder AP. Mannen jobbet for saudiarabias flyvåpen og var i USA for opplæring.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no