Lys utenfor synagoge i Pittsburgh
Foto: Gene J. Puskar / AP

Skyting i synagoge i USA

Oppsummert

11 mennesker ble skutt og drept da en mann lørdag åpnet ild i en synagoge i Pittsburgh i USA. Den mistenkte gjerningsmannen er pågrepet. Synagoge-angrepet er trolig det blodigste angrepet på jøder i amerikansk historie, ifølge en menneskerettsgruppe.

 • Massakre-mistenkt nekta skuld

  Robert Bowers, mannen som er mistenkt for å ha massakrert 11 menneske i ein synagoge i den amerikanske byen Pittsburgh sist veke, sa seg på eit rettsmøte i dag seg ikkje skuldig i alle dei 44 tiltalepunkta som er reist mot han.

 • Tiltale på 44 punkter for drapsmann

  46-åringen som sto bak synagogemassakren i Pittsburgh er tiltalt for 44 tilfeller av blant annet hatkriminalitet og drap. Flere av punktene kan gi dødsstraff, noe statsadvokat Scott Brady har varslet at han vil legge ned påstand om.

 • 1500 protesterte mot Trump

  President Donald Trump besøkte Pittsburgh for å vise sin respekt etter synagogemassakren lørdag. 1500 personer møtte opp for å protestere mot at han kom, med plakater påskrevet slagord som «president Hat, forlat vår stat!» og «Trumps løgner dreper».

 • Trump møtt av protester

  President Donald Trump ble møtt av protester da han ankom Pittsburgh der en høyreekstremist lørdag drepte elleve mennesker i en synagoge. Verken guvernøren i Pennsylvania eller Pittsburghs borgermester ville ha Trump til byen.

 • Truer med søksmål mot Trump

  Artist Pharrell Williams truer med søksmål mot Donald Trump etter at låta hans «Happy» ble spilt på et folkemøte kun timer etter synagoge-skytingen i Pittsburg. Det var ikke noe «happy» over lørdagens tragedie, skriver Williams' advokat til Trump.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no