NRK Meny
Police officers are seen near a mosque after a shooting in Quebec City
Foto: Mathieu Belanger / Reuters

Skyting i moske i Quebec

Oppsummert

Seks personer ble drept da en mann begynte å skyte i en moske i byen Quebec i Canada, opplyser politiet. Én mistenkt er pågrepet etter angrepet.

 • Quebec-siktet kalles høyreekstrem

  27 år gamle Alexandre Bissonnette som er siktet for terrorangrepet på en moske i Canada søndag, omtales som en høyreekstremist av kjente. – Han var betatt av rasist-nasjonalistisk bevegelser sier en av hans medstudenter til The Globe and Mail.

 • Quebec-skytter fremstilt for retten

  Den 27 år gamle canadieren som er mistenkt for å stå bak skytingen i en moské i Québec, er siktet for seks drap,melder AFP. Mandag ble han fremstilt for retten, men tok ikke stilling til skyldsspørsmålet. Han møter i retten igjen 21.februar.

 • Siktet for seks drap i Quebec

  27-åringen som er pågrepet etter skytingen i en moské i Quebec, Alexandre Bissonnette, er siktet for seks drap, melder nyhetsbyrået AP. Seks mennesker ble drept og fem ble alvorlig skadet i skytingen, som skjedde under kveldsbønnen søndag.

 • Kun en arrestert etter Quebec-angrep

  Bare en av de to som ble pågrepet etter angrepet i Quebec, er nå mistenkt, ifølge lokalt politi. Han har status som vitne. Politiet har så langt ikke opplyst hvem av de to som fortsatt er mistenkt for å stå bak angrepet, skriver nyhetsbyrået AP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no