Politi undersøker åsted i Malmö
Foto: Johan Nilsson/TT / NTB Scanpix

Skyting i Malmö

Oppsummert

To tenåringsgutter ble lørdag kveld skutt i Malmö i Syd-Sverige av ukjente gjerningsmenn. Én av dem døde på sykehus. Den andre er livstruende skadet. Mandag har det vært en ny skyting, og en person skal være skadet.

 • Bare seks av 38 drap oppklart

  De siste åtte årene har det vært 38 drap ved skyting i Malmö sør i Sverige. Bare seks av dem er oppklart, skriver Aftonbladet. – Det er forkastelig, og vi må bli bedre, sier politiets gjengekspert Gunnar Appelgren.

 • Danmark skjerper grensekontrollen

  Danmark innfører tirsdag grensekontroll mot Sverige. Justisminister Nick Hækkerup sier, ifølge Sveriges Radio, at kontrollene blir innført for å hindre utviklingen Sverige opplever, med mange eksplosjoner og annen grov organisert kriminalitet.

 • To personer pågrepet i Malmö

  To personer er pågrepet, etter en skyteepisode, i Malmö i Sverige mandag kveld. En gutt under 18 år er skadet etter skyteepisoden, som skjedde i boligområdet Eriksfält, opplyser politiet til SVT.

 • Startet Facebookgruppe mot vold

  Mariam Bagher startet i august en Facebookgruppe for å få bukt med gjengvolden i Sverige. 31-årige Karolin Hakim ble drept på Ribersborg i august. Da fikk hun nok av volden, og startet en gruppe på Facebook som hun kalte for Mammaupproret i Malmö.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no