NRK Meny
Kulehullene som NRKs reporter Ola Mjaaland viser stammer trolig fra automatvåpen.

Skyting i Malmö

Oppsummert

Fire menn er skutt og drept i Malmö i Sverige den siste uka. Byen har vært preget av en rekke alvorlige skyteepisoder, og politiet mener det er snakk om oppgjør mellom kriminelle gjenger. Politiet frykter nye hevnaksjoner.

 • Nye arrestasjoner i Malmö

  Politiet har pågrepet flere personer etter at en 24-åring ble skutt og drept i Malmö torsdag kveld. Ifølge flere svenske medier knyttes drapet til trippeldrapene mandag. Politiet frykter flere hevnaksjoner i bandekrigen i byen.

 • Mann skutt og drept i Malmö

  Den 24 år gamle mannen som ble skutt i Malmö torsdag kveld, er død, ifølge nyhetsbyrået TT. Skytingen skjedde i Lindängen like etter klokken 22 torsdag kveld. Mannen ble sendt til sykehus med skuddskader, men tre timer senere ble han bekreftet død.

 • Person skutt og såret i Malmö

  En person er skutt og såret i Malmö, melder svenske medier. Skytingen skjedde like etter klokken 22 torsdag kveld, ifølge avisen Sydsvenskan. Minst én person er skutt, skriver avisen.

 • - Hovedmålet ikke drept

  En 21-åring som ble såret, men overlevde mandagens skyting i Malmö var antagelig hovedmålet for angrepet. Det sier kilder til Aftonbladet. Mannen skal være leder av en kriminell gjeng i byen. Han skal også ha vært i mistenkt i flere drapssaker.

 • Frykter hevnaksjoner

  Svensk politi frykter hevnaksjoner etter at tre menn ble skutt og drept utenfor en kafé i Malmö mandag kveld, skriver Aftonbladet. Tre andre menn er skutt og såret. Politiet sier volden er gjengrelatert. Ingen var pågrepet på tirsdag ettermiddag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no