Politi og ambulanse i Hanau i Tyskland
Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters/NTB Scanpix

Skyting i Hanau i Tyskland

Oppsummert

Tysk politi bekrefter at ni mennesker ble skutt og drept på to vannpipebarer i byen Hanau. Gjerningsmannen skal ha hatt et fremmedfiendlig motiv, sier forbundskansler Amngela Merkel. Gjerningsmannen og hans mor ble senere funnet døde.

 • – Angriper var ikke høyreekstrem

  Tysk politi mener at mannen som drepte ni mennesker i byen Hanau i forrige måned, ikke var høyreekstremist, men konspirasjonsteoretiker som led av paranoia, ifølge tyske medier.

 • Faren var tilstede da sønn drepte

  I Tyskland er faren (72) til mannen som drepte 10 mennesker i Hanau, blitt et av politiets vitner. Faren skal ha vært til stede da sønnen skjøt mora og seg selv, skriver nettavisa Focus. Gjerningsmannen skal ha vært svært syk, skriver die Welt.

  Politisperring utenfor huste til den antatte gjerningsmannen bak drapene i Hanau i Tyskland
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP/NTB Scanpix
 • Hanau-angrepet var rasistisk terror

  Den tyske innanriksministeren Horst Seehofer seier fredag at skytemassakren i Hanau var eit terrorangrep med rasistisk motiv. Han la òg vekt på at angrepet var det tredje høgreekstreme angrepet på berre nokre månader i Tyskland.

 • Minnemarkering for offera i Hanau

  Muslimane Qazi Muqtadar Ahmad og Qazi Faheem Ahmad var til stades på minnemarkeringa for dei ni offera etter skytinga i Hanau, – Eg føler meg litt meir utrygg enn før, eg hadde aldri trudd at dette ville skje i heimbyen min, seier Muqtadar Ahmad.

  Qazi Muqtadar Ahmad og Qazi Faheem Ahmad.
  Foto: Roger Sevrin Bruland / NRK
 • Filmfestival mintest offera i Hanau

  Filmfestivalen i Berlin opna torsdag kveld med eitt minutts stille for å minnast offera for masseskytinga i Hanau. – Det er med stor sorg at Berlinalen fekk vite om dette dødelege angrepet, heiter det i ei kunngjering frå festivalen før opninga.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no