Politiets video av skyteepisode

Skytedrama i Canada

Oppsummert

Rundt 30 skudd ble avfyrt inne i parlamentsbygningen i Canada og ved et krigsminnesmerke i nærheten onsdag. Én soldat ble drept. Han ble drept av kanadisk-libyske Michael Zehaf-BibeauI (32), som hadde en viss tilknytning til radikale, islamistiske miljøer. Politiet mener 32-åringen handlet alene.

 • – Skytingen var politisk motivert

  Mannen som drepte en soldat og gikk til angrep på den canadiske nasjonalforsamlingen i Ottawa, hadde et politisk og ideologisk motiv, opplyser politiet i Canada i en uttalelse. Mannen filmet seg selv før skytingen.

 • Vurderer skjerpet grensekontroll

  Amerikanske myndigheter diskuterer om de skal skjerpe grensekontrollen mot Canada som følge terrorangrepene i Ottawa. En styrket grensekontroll kan blant annet gjøre det lettere å inndra passene til personer, ifølge anonyme tjenestemenn.

 • – Folk stoler på myndighetene

  NRKs USA-korrespondent, Gro Holm, sier befolkningen i Ottawa sier de ikke er engstelige for nye terrorangrep, men tror myndighetene har kontroll.

  Gro Holm sier befolkningen i Canada ikke er engstelige for nye terrorangrep, men tror myndighetene har kontroll.
 • Visste ikke at han ville reise

  Politiet sier de ikke visste før onsdag, etter at de hadde snakket med mora til drapsmannen, at han ønsket å dra til Syria. Politiet fant i ettertid hans epost på datamaskinen til en annen person som er siktet for en terrorist-relatert hendelse.

 • – Var ikke på noen obs-liste

  – Gjerningsmannen var ikke på lista over de 93 kanadierne som vi har under spesiell oppsikt. Vi har ikke planer om å arrestere noen av disse 93 på nåværende tidspunkt, sier politiet i Canada.

Gro Holm sier befolkningen i Canada ikke er engstelige for nye terrorangrep, men tror myndighetene har kontroll.
Politiets video av skyteepisode
Webvid28 HD Verden (uten redundans)
Gro Holm rapporterer fra Ottawa i Canada om soldaten som ble drept i går.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no