NRK Meny
Etterforskning i Garland
Foto: Ben Torres / Afp

Skutt ved karikaturutstilling i Garland, Texas

Oppsummert

I Garland i Texas ble to menn skutt og drept etter at de gikk til angrep på en utstilling av Mohammed-karikaturer 4. mai. De to ble skutt av politiet, etter at de hadde såret en sikkerhetsvakt utenfor utstillingen.

 • Wilders skal vise Islam-karikaturer

  Den nederlandske politikeren Geert Wilders varsler at han vil vise karikaturtegninger av profeten Muhammed under en TV-sending viet partiet hans, skriver BBC ifølge NTB. Nylig var Wilders taler under karikaturutstillingen som ble angrepet av væpnede menn i Texas.

 • IS hevder å stå bak Texas-angrep

  Det er terrorgruppas offisielle radiostasjon som hevder de sto bak angrepet mot en karikaturutstilling natt til i går, der en vakt ble skadd og to angripere drept. I går kom det fram at en IS-kriger uttalte på Twitter at deres sympatisører sto bak.

 • Fordømmer angrep på utstilling

  Muslimske grupper i USA tar avstand fra de to som i går skjøt mot en konkurranse om å tegne karikaturer av profeten Mohammed, skriver Associated Press. Politiet skjøt tilbake og drepte de to gjerningsmennene. Motivet for angrepet er ukjent.

 • Begge angriparane identifiserte

  Kjelder i politiet i Garland i Texas har namngitt begge dei to mennene som i natt gjekk til angrep på vakter ved ei karikaturutstilling. Dei to er Elton Simpson og Nadir Soofi, som ifølgje kjelda delte husvære. Begge vart skotne og drepne av politiet.

 • - IS-sympatisørar kan stå bak

  Angrepet mot ei karikaturutstilling i Texas i natt kan ha vorte utført av to IS-sympatisørar. Begge angriparane vart skotne og drepne av politiet.

  Terrorangrepet mot en karikatur-utstilling i Texas kan ha blitt utført av to sympatisører av gruppen IS.
Den ene av de mistenkte skal tidlegere ha vært etterforsket mistenkt for terrorplaner. Begge ble skutt og drept av politiet.
Terrorangrepet mot en karikatur-utstilling i Texas kan ha blitt utført av to sympatisører av gruppen IS.
Den ene av de mistenkte skal tidlegere ha vært etterforsket mistenkt for terrorplaner. Begge ble skutt og drept av politiet.
Politiet har skutt og drept to menn utenfor en bygning i Garland, Texas, der karikaturtegninger av profeten Muhammed ble utstilt søndag kveld.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no