NRK Meny
Politi utenfor skole i Grasse
Foto: Valery Hache / AFP

Skudd mot skole i Grasse, Frankrike

Oppsummert

Tre personer ble skutt og såret da en 16-åring begynte å skyte på en skole i Grasse. Eleven var væpnet med en rifle, to håndvåpen og to granater da han ble pågrepet kort tid etter skytingen. Gjerningspersonen skal være psykisk ustabil.

 • – Ny pågripelse etter skoleskyting

  En person nummer to er pågrepet etter torsdagens skoleskyting i den sørfranske byen Grasse, opplyser en rettskilde til nyhetsbyrået AFP. Tre elever og rektoren ved en videregående skole ble såret da en bevæpnet tenåring åpnet ild mot dem torsdag.

 • – Skoleskytter var ustabil 16-åring

  – Det var en sinnssyk handling fra en ungdom som er ustabil og fascinert av våpen, sa utdanningsminister Najat Vallaud-Belkacem da hun besøkte småbyen der skoleskytingen fant sted tidligere i dag. Tre personer ble skutt og såret i Grasse i Frankrike.

 • Skadet i panikken etter skytingen

  Tre personer ble påført lettere skuddskader og får behandling på sykehus etter skutingen på en skole i Grasse, bekrefter innenriksdepartementet ifølge NTB. Ytterligere fem får behandling for skader de fikk i panikken som oppsto etter skytingen.

 • – Åtte skadet etter skytingen

  – Åtte personer er såret etter at en elev åpnet ild på en videregående skole i den sørlige franske byen Grasse, sier talsmann for innenriksdepartementet Pierre-Henry Brandet ifølge Reuters. Nyhetsbyrået siterer en annen på tre skadde, inkludert rektor.

 • Politiet: To lettere såret i Grasse

  Politiet bekrefter at to personer er lettere såret, blant dem rektor, i skytingen på en videregående skole i Grasse i Frankrike. En 17 år gammel elev er pågrepet. Én skal fortsatt være på frifot, sett løpende bort fra åstedet.

Skudd ved en skole i Grasse, sør i Frankrike

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no