Politi i Orly, Paris
Foto: Benjamin Cremel / AFP

Skudd avfyrt på Paris-flyplass

Oppsummert

En mann ble skutt og drept av antiterrorstyrker da han forsøkte å ta våpenet fra en soldat på Orly-flyplassen utenfor Paris lørdag. Tidligere samme morgen skjøt og skadet han en politikvinne da han ble stanset i en fartskontroll nord for Paris.

 • To siktet for hjelp til Orly-angrep

  To personer er siktet for å ha forsynt våpen til gjerningsmannen som ble drept på Orly-flyplassen i Paris etter å ha angrepet en soldat. De to siktede er 30 og 43 år gamle. De to er nå varetektsfengslet, opplyser en kilde i fransk rettsvesen til AFP.

  Ny overvåkningsvideo viser øyeblikket hvor en soldat blir overfalt på Orly-flyplassen.
 • Faren avviser terrorisme

  Faren til 39-åringen som ble drept lørdag på Orly-flyplassen i Paris, etter å ha truet soldater, avviser at det var snakk om en terrorhandling. - Min sønn var ingen terrorist. Han ba aldri, og han drakk, sier faren til radiostasjonen Europe 1.

 • Far til terrormistenkt: Ikke muslim

  Faren til mannen som ble drept da han forsøkte å ta våpenet fra en soldat på flyplassen i Paris, hevder sønnen ikke var praktiserende muslim og at han drakk alkohol. – Min sønn var aldri en terrorist. Han deltok aldri i bønn, sier faren til Europe 1.

 • Faren til terrormistenkt løslatt

  Fransk politi har løslatt faren til mannen som ble skutt og drept etter at han prøvde å ta våpenet til en soldat på Orly flyplass i Paris lørdag, melder Le Figaro. Ifølge politiet ble faren rutinemessig pågrepet etter skytingen.

 • Etterforsker angrep som terror

  Statadvokat François Molins i den franske antiterrormyndigheten opplyser at de etterforsker angrepet på Orly-flyplassen i Paris som en terrorhandling. Angriperen (39) er tidligere dømt for væpnede ran og skal ha blitt radikalisert i fengsel.

  FRANCE-ATTACK-AIRPORT-PROSECUTOR-PRESSER
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP
Ny overvåkningsvideo viser øyeblikket hvor en soldat blir overfalt på Orly-flyplassen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no