NRK Meny
Oregon skoleskyting
Foto: Cengiz Yar Jr. / Afp

Skoleskyting i Roseburg, Oregon

Oppsummert

10 mennesker ble drept og sju såret da en bevæpnet 26 år gammel mann torsdag tok seg inn på Umpqua Community College i Roseburg i den amerikanske delstaten Oregon. Den antatte gjerningsmannen ble drept i en skuddveksling med politiet.

 • - Våpenlovene må endres

  - Amerikansk våpenlov må endres, sier faren til mannen som drepte ni personer på høyskolen Umpqua Community College i Oregon. Hadde ikke sønnen fått tak i skytevåpen, så ville ikke massakren ha skjedd, sier faren i et intervju med TV-kanalen CNN.

 • - Drepte egne klassekamerater

  26-åringen som drepte ni personer på Umpqua Community College torsdag, skal selv ha vært student på høyskolen. Den lokale nyhetskanalen KOIN melder at gjerningsmannen selv gikk i skriveklassen hvor skytingen startet.

 • Nasjonal sørgedag for offera

  President Barack Obama heidrar offera for skulemassakren på Umpqua Community College i Roseburg i Oregon torsdag. Alle offentlege bygg vert ordra til å flagge 6. oktober, på same tid og like lenge. Ni personar omkom i massakren. Tre av dei var 18- år.

 • 150 000 drepne av skytevåpen

  31 menneske er drepne i terroråtak på amerikansk jord sidan 2001. Samstundes har 150 000 menneske blitt drepne av skytevåpen. President Barack Obama meiner det vil bli fleire skotoffer om ikkje politikarane avgrensar tilgangen til våpen. Fredag døydde ni i ein skulemassakre i Oregon i USA.

medelever om skyting i Orgegon i minnestund
Ian Mercer, far til gjerningsmann i skolemassakren i Oregon møtte i dag pressen som ventet ved porten hans. Han sa det var sjokkerende og ba media respektere hans privatliv.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no