Skogbrann i Sverige
Foto: Maja Suslin / TT / NTB scanpix

Skogbranner i Sverige

Oppsummert

Det er stor skogbrannfare over store deler av Sverige på grunn av ekstrem tørke. Flere skogbranner herjer i landet. Brannene har svidd skog til en verdi av minst 600 millioner svenske kroner. Onsdag ble det brukt bombe som et tiltak mot flammene.

 • Skogbrann i Sverige

  Det brenner i et område tilsvarende fem fotballbaner i Härjedalen i Sverige. Brannområdet ligger langt fra venn, og helikopter er satt inn i slukningsarbeidet, skriver SVT. Det er svært tørt i området, og det er fare for at brannen skal spre seg mer.

 • Stor brannfare i Sør-Sverige

  Det er stor skog-, lyng- og gressbrannfare i store deler av Sverige, med unntak av fjelltraktene, Norrbotten og Jämtland. Brannrisikoen ventes å øke ytterligere de neste dagene, med temperaturer opp mot 30 grader i Götaland og det sørlige Svealand.

 • Skogbrann ved svensk sykehus

  Røyk fra en skogbrann gjør at sykehuset i Norrköping i Sverige har satt krisestab og vurderer evakuering eller andre tiltak. Det skriver NT.se. – Dersom vi må stenge ventilasjonsanlegget kan vi ikke operere, sier pressetalskvinne Bodil Knuthammar.

 • Skogbranner sprer seg i Sverige

  Fire skogbrannhelikoptre står nå i beredskap for å slukke en brann i terrenget i Skåne, sør i Sverige. Det melder Aftonbladet. Flere bolighus i området rundt brannen er evakuert på grunn av røyk og fare for at brannen skal spre seg.

To JAS fly over pressen i Dalarna
Sverige ønsker hjelp fra Partnarskap for fred-landene
To JAS fly over pressen i Dalarna
Siste nytt om brannene

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no