Skogbrann i Sverige
Foto: Maja Suslin / TT / NTB scanpix

Skogbranner i Sverige

Oppsummert

Det er stor skogbrannfare over store deler av Sverige på grunn av ekstrem tørke. Flere skogbranner herjer i landet. Brannene har svidd skog til en verdi av minst 600 millioner svenske kroner. Onsdag ble det brukt bombe som et tiltak mot flammene.

 • Bilkrasj startet skogbrann

  Det brenner i skogen utenfor Norsjö i Västerbotten i Sverige. En personbil som kjørte i grøfta ved kl. 13.40 på søndag er årsaken, ifølge avisen Norran. Bilen tok fyr, og brannen spredte seg til skogen der ulykken inntraff. Helikoptere er på stedet og bombarderer med vann. Føreren av bilen er fraktet til sykehus. Han var den eneste innblandede i ulykken.

 • Skogbrann i Sverige

  Det brenner i et område tilsvarende fem fotballbaner i Härjedalen i Sverige. Brannområdet ligger langt fra venn, og helikopter er satt inn i slukningsarbeidet, skriver SVT. Det er svært tørt i området, og det er fare for at brannen skal spre seg mer.

 • Stor brannfare i Sør-Sverige

  Det er stor skog-, lyng- og gressbrannfare i store deler av Sverige, med unntak av fjelltraktene, Norrbotten og Jämtland. Brannrisikoen ventes å øke ytterligere de neste dagene, med temperaturer opp mot 30 grader i Götaland og det sørlige Svealand.

 • Skogbrann ved svensk sykehus

  Røyk fra en skogbrann gjør at sykehuset i Norrköping i Sverige har satt krisestab og vurderer evakuering eller andre tiltak. Det skriver NT.se. – Dersom vi må stenge ventilasjonsanlegget kan vi ikke operere, sier pressetalskvinne Bodil Knuthammar.

To JAS fly over pressen i Dalarna
Sverige ønsker hjelp fra Partnarskap for fred-landene
To JAS fly over pressen i Dalarna
Siste nytt om brannene

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no