NRK Meny
PORTUGAL-FIRE
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Skogbranner i Portugal

Oppsummert

Over 100 mennesker har mistet livet skogbranner i Portugal siden juni.

 • Minister i Portugal går av

  Innanriksminister i Portugal, Constanca Urbano de Sousa, går av etter at meir enn 100 personar har døydd i skogbrannar i år. Naudetatane var ein av ministeren sine ansvarsområde.

 • 41 døde i skogbranner i Portugal

  41 mennesker har mistet livet siden søndag i skogbrannene som herjer i Portugal. Det opplyser portugisiske myndigheter. Opposisjonen har nå lansert et mistillitsforslag mot regjeringens håndtering av skogbrannene.

 • Svensker overrasket av mørk himmel

  Mange svensker reagerte på at himmelen var uvanlig mørk på morgenkvisten tirsdag morgen, skriver Aftonbladet. Nå sier meteorologene at de mener det er skogbrannene i Spania og Portugal som er årsaken til de sotsvarte skyene. Det samme skjedde i Storbritannia mandag.

 • Dødstalla stiger etter skogbranner

  36 personer er bekreftet omkommet i skogbrannene i Portugal. I Spania er minst tre døde. – Det er fortsatt flere steder vi ikke har klart å nå, sier Patricia Gaspar i Portugals sivilforsvar. Hun sier at minst 63 personer er skadd, 16 av dem kritisk.

 • 35 omkommet i skogbranner

  31 personer er bekrefta omkommet i skogbranner som herjer i Portugal, opplyser sivilforsvaret i landet. I Spania har minst fire mistet livet. I tillegg er et ubekreftet antall savnet og 51 personer er skadd, meldte det portugisiske sivilforsvaret.

Skogbrannene i Portugal

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no