Utbrente hus i Mati i Hellas
Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters

Skogbranner i Hellas

Oppsummert

91 mennesker er bekreftet døde i voldsomme skogbranner som kom ut av kontroll i Attika-regionen øst for hovedstaden Aten. Politiet tror flere av brannene kan være påsatt.

 • Landsbyer evakuert på gresk øy

  To landsbyer på den greske øya Evvia, øst for Aten, ble søndag evakuert på grunn av en skogbrann. Brannmannskapene sier evakueringen gjøres som en forholdsregel. Tidligere i sommer mistet 94 mennesker livet i kraftige skogbranner i nærheten av Aten.

 • Går til sak etter branner i Hellas

  De pårørende til en mann i 70-årene, som ble et av mange ofre for skogbrannen utenfor Aten, stevner flere offentlig etater som de mener sviktet i sitt arbeid, og dermed har gjort seg skyldige i uaktsomt drap. Så langt har 93 mennesker mistet livet.

 • Dødstallet stiger i Hellas

  Greske myndigheter har oppjustert dødstallet etter de voldsomme skogbrannene til 93 personer. Fremdeles leter kystvakten etter flere mulige ofre. Flere personer er blitt funnet i vannet etter skogbrannens herjinger.

 • Dødstallet stiger i Hellas

  Greske myndigheter har oppjustert dødstallet etter de voldsomme skogbrannene til 92 personer. Det skjedde etter at dykkere mandag fant enda en død person i området der skogbrannen brøt ut omkring 30 kilometer øst for Aten 23. juli.

 • Besøkte skogbrannområder i Hellas

  Hellas' statsminister Alexis Tsipras har besøkt skogbrannområdene nord for Aten, der minst 91 personer døde under brannene forrige uke. Tsipras besøkte mandag landsbyen Mati, som ble verst rammet av brannene som kom ut av kontroll 23. juli, ifølge AP

Dramatisk skogbrann kan bli den dødeligste på flere år

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no