Utbrente hus i Mati i Hellas
Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters

Skogbranner i Hellas

Oppsummert

91 mennesker er bekreftet døde i voldsomme skogbranner som kom ut av kontroll i Attika-regionen øst for hovedstaden Aten. Politiet tror flere av brannene kan være påsatt.

 • 20 tiltalt for gresk skogbrann

  20 personer, blant dem en guvernør og to ordførere, er tiltalt for uaktsomt drap og uaktsomme handlinger i forbindelse med at 100 personer omkom i branner ved byen Mati i fjor sommer. Det ble gjort en rekke feil i håndteringen av brannene, heter det.

 • Landsbyer evakuert på gresk øy

  To landsbyer på den greske øya Evvia, øst for Aten, ble søndag evakuert på grunn av en skogbrann. Brannmannskapene sier evakueringen gjøres som en forholdsregel. Tidligere i sommer mistet 94 mennesker livet i kraftige skogbranner i nærheten av Aten.

 • Går til sak etter branner i Hellas

  De pårørende til en mann i 70-årene, som ble et av mange ofre for skogbrannen utenfor Aten, stevner flere offentlig etater som de mener sviktet i sitt arbeid, og dermed har gjort seg skyldige i uaktsomt drap. Så langt har 93 mennesker mistet livet.

 • Dødstallet stiger i Hellas

  Greske myndigheter har oppjustert dødstallet etter de voldsomme skogbrannene til 93 personer. Fremdeles leter kystvakten etter flere mulige ofre. Flere personer er blitt funnet i vannet etter skogbrannens herjinger.

 • Dødstallet stiger i Hellas

  Greske myndigheter har oppjustert dødstallet etter de voldsomme skogbrannene til 92 personer. Det skjedde etter at dykkere mandag fant enda en død person i området der skogbrannen brøt ut omkring 30 kilometer øst for Aten 23. juli.

26 personer ble funnet døde i landsbyen Mati i Hellas

Skogbranner i Hellas: Barnefamilier funnet døde i villa

Dramatisk skogbrann kan bli den dødeligste på flere år

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no