Oransje himmel over Mallacoota i Australia 31. des 2019
Foto: ÒJONTY SMITH / Reuters/NTB Scanpix

Skogbranner i Australia

Oppsummert

Australia rammes regelmessig av skog- og gressbranner i sommerhalvåret. Ved årsskiftet 2019/2020 mistet 33 mennesker livet og svært store områder ble svidd av.

 • Over 80 hjem ødelagt i skogbrann

  Over 80 hjem har så langt blitt ødelagt i skogbrannen vest i Australia. Sterk vind og vanskelig terreng gjør at brannvesenet ikke har fått kontroll. Onsdag måtte hundrevis evakuere og folk blir bedt om å ikke nøle med å forlate hjemmene sine.

 • Skogbrann har ødelagt 71 boliger

  Minst 71 boliger har blitt ødelagt av en skogbrann som har kommet ut av kontroll i utkanten av Australias fjerde største by Perth. Mer enn 200 brannmannskaper, med støtte fra brannhelikoptre, kjemper mot skogbrannen om lag tre mil øst for storbyen.

 • Skogbrann raser i Australia

  Tretti hus er brent ned til grunnen og flere hundre mennesker er evakuert ved Perth på vestkysten av Australia. Store mannskaper har ennå ikke kontroll på en skog- og gressbrann tre mil øst for millionbyen. 7000 hektar brenner, melder australske ABC.

  Australia Wildfire
  Foto: Evan Collis / AP
 • Skogbrann ute av kontroll

  Brannvesenet i Australia kjemper for å få kontroll over en skogbrann som truer bebyggelse i byen Perth, melder NTB. Flammene nærmer seg lørdag hus i Oakford, 35 kilometer sør for Perth sentrum, og innbyggerne fikk beskjed om å evakuere.

 • Sjeldent dyr overlevde skogbrann

  Et ørlite pungdyr på bare 10 gram er funnet i en utbrent skog i Australia hvor alle trodde at dyrelivet var utryddet. Over en femdel av Australias skog ble ødelagt i de store skogbrannene tidligere i år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no