Oransje himmel over Mallacoota i Australia 31. des 2019
Foto: ÒJONTY SMITH / Reuters/NTB Scanpix

Skogbranner i Australia

Oppsummert

33 mennesker er bekreftet omkommet i voldsomme skogbranner i Australia. Over 2500 bolighus har brent ned, og det antas at over én milliard dyr er døde. Kraftig regnvær har sørget for at de største brannene nå er slukket.

 • 75 prosent rammet av skogbrannene

  En undersøkelse viser at nær 18 millioner innbyggere i Australia, om lag 75 prosent av befolkningen, direkte eller indirekte er berørt av de siste skogbrannene. Brannene har krevd 28 liv, ødelagt mer enn 2.000 hjem og gjort enorm skade på dyrelivet.

 • Australia-branner under kontroll

  Kraftig regnvær har sørget for at skogbrannene som har herjet delstaten New South Wales i Australia, er under kontroll. De største brannene er helt slukket, og de øvrige branner er under kontroll, opplyser brannsjefen i New South Wales, Rob Rogers.

 • Koalaar blant truga artar

  113 artar, inkludert koalaen, treng hjelp med ein gong, ifølgje eit ekspertpanel samansett av den australske regjeringa. Skogbrannane i Australia har øydelagt meir enn 12 millionar hektar med skog og utmark.

 • Regnbyger slukket hver tredje brann

  Kraftige regnskyll førte torsdag til at en tredel av skogbrannene som raser i den australske delstaten New South Wales, ble slukket. Regnbygene førte til flere oversvømmelser fordi bakken er veldig tørr, melder CNN.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no