Skogbrann i Australia 7. nov. 2019
Foto: DAVID GRAY / AFP

Skogbranner i Australia

Oppsummert

Det er flere titalls skogbranner øst i Australia. Brannvesenet sier de aldri har vært i en lignende situasjon. Til nå er over 200 boliger tatt av flammene og fire personer har mistet livet. Både temperatur og vindstyrke ventes å øke gjennom helgen.

 • Aske regner over Sydney

  Luftkvaliteten i delstaten New South Wales i Australia er historisk dårlig, ifølge lokale medier. Over Sydney regner det aske. Det herjer fortsatt 110 skogbranner i delstaten New South Wales hvor Sydney er største by.

 • Brannmann tatt for brannstifting

  En 19-åring i det frivillige brannvesenet i New South Wales i Australia er siktet for å ha startet sju branner med vilje. Mannen skal ha startet brannene, for deretter å ha deltatt i slukkingsarbeidet.

 • Avviser branner på grunn av klima

  Australias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner. Statsminister Scott Morrison mener Australia gjør sin del for å takle global oppvarming og nekter for at det er årsaken til de mange skogbrannene i landet.

 • Røyk gir farlig luft i Sydney

  Innbyggere i Sydney blir bedt om å holde seg innendørs på grunn av skogbrannene som røyklegger millionbyen. Skogbrannfaren er ventet å øke utover uken. Luftkvaliteten er oppe på 300-400 på luftkvalitetsindeksen.

  Sydney var tirsdag morgen helt røyklagt på grunn av skogbrannene nordvest for storbyen.
  Foto: Rick Rycroft / AP
Skogbrannene herjer fortsatt sør i Australia. To personer er omkommet og minst 13 er skadd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no