Hopp til innhold

Skogbrannene i Canada: – Vi trenger all hjelp vi kan få

En rekke skogbranner sørøst i Canada har ført til at flere tusen mennesker har evakuert fra hjemmene sine. Tørt terreng, temperaturer og vind gjør slukningsarbeidet krevende for brannmannskap. Det fryktes at brannene vil spre seg ytterligere.

I Nova Scotia provinsen er over 18000 mennesker under evakueringsordre.

Myndighetene sier de ikke har sett lignende branner.

Nestleder for Halifax regionale brann og beredskap, Dave Meldrum, sier at utslitt brannmannskap har brukt vann, rå muskelkraft og luftkraft til å bekjempe brannene siden søndag. Etter fire dager er det fortsatt ikke kontroll på brannene, skriver The Guardian.

Det er hjelp på vei fra både føderale myndigheter og amerikanske brannmannskaper. Også militæret er blitt spurt om å bistå.

– Vi er i en krise i provinsen og vi vil ha og trenger all hjelp vi kan få. Disse brannene mangler sidestykke, sier Nova Scotias førsteminister Tim Houston

Det er sendt inn materiell fra Ontario-provinsen, og et titall brannslukningshelikoptre fra omkringliggende provinser har sammen med kystvakta sluttet seg til slukningsarbeidet.

Statsminister Justin Trudeau beskriver brannene som hjerteskjærende og lover ubegrenset støtte.

Onsdag raste 14 skogbranner i provinsen, inkludert tre som var ute av kontroll. En av dem truer forsteder til provinshovedstaden Halifax

(NTB/NRK)

Brannmenn fra Halifax jobber med å slukke branner i Tantallon-området i Nova Scotia.
Foto: AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no