Skogbrann i Canada
Foto: SCOTT OLSON / Afp

Skogbrann i Canada

Oppsummert

Samtlige innbyggere i byen Fort McMurray er evakuert på grunn av en stor skogbrann, som truer både hus, oljeanlegg og andre bygninger. Brannen vokser i raskt tempo på veien mot byens nordlige del, varsler myndighetene i Canada.

 • Rekordstor skogbrann i Canada

  19 mindre skogbranner i Canada har vokst sammen og omtales som den største skogbrannen i British Columbias historie. Skogbrannen dekker over 4.600 kvadratkilometer av provinsens ubebodde innland. Brannen strekker seg over 130 kilometer.

 • Mennesker trolig bak storbrann

  Ifølge canadisk politi var det trolig menneskelig aktivitet som forårsaket den store skogbrannen i Fort McMurray i Alberta i Canada. Over 90.000 mennesker ble evakuert som følge av brannen.

 • Brakkeby for arbeidere brant ned

  En brakkeby som har fungert som losji for hundrevis av oljearbeidere i Canada, er ødelagt i en stor skogbrann. Brannen truer også andre brakkebyer nord for byen Fort McMurray.

 • Oljearbeidere evakueres i Canada

  Rundt 4.000 arbeidere ved 12 oljeanlegg blir evakuert på grunn av skogbrannen i Fort McMurray i Canada. Brannen rykker 30 til 40 meter fram per minutt, og det er ventet at den vil spre seg raskt, melder nyhetsbyrået Ap.

  Skogbrann i Canada
  Foto: POOL / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no