NRK Meny

Skogbrann i California

Oppsummert

Over 30 000 mennesker er evakuert i Los Angeles-området i USA etter at flere voldsomme skogbranner har slukt over 700 hus og truer 15.000 andre. 8. desember erklærte president Donald Trump unntakstilstand.

 • Skogbrann i USA - 1500 evakuert

  Rundt 1500 mennesker har forlatt hjemmene sine som følge av skogbrannen nord i California, melder nyhetsbyrået AP. Brannen har vokst i omfang det siste døgnet og truer nå et tynt befolket område i Lake County.

  California Wildfires
  Foto: Paul Kitagaki Jr. / AP
 • Californias største skogbrann

  Skogbrannen Thomas som har herjet California siden 4. desember er den største i California siden man begynte målingene i 1932. Brannen har svidd av et område på nærmere 1.100 kvadratkilometer. Det synes som om den verste dramatikken er overstått.

 • Brenner fortsatt i California

  Tusenvis av brannmenn prøvde i går å skjerme innbyggere fra en av de største brannene i Californias historie. De ryddet underskog og gravde grøfter. Vinden forverret tidligere brannen, som startet for rundt to uker siden.Vinden har nå løyet.

Nærmere 8.000 boliger er evakuert etter at sterk vind i det sørlige California har pisket opp en kraftig skogbrann, opplyser delstatsmyndighetene. Brannen brøt ut mandag 4. desember og spredte seg raskt i timene som fulgte.
Kraftige skogbranner i Californias vindistrikt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no