NRK Meny

Skogbrann i California

Oppsummert

Over 30 000 mennesker er evakuert i Los Angeles-området i USA etter at flere voldsomme skogbranner har slukt over 700 hus og truer 15.000 andre. 8. desember erklærte president Donald Trump unntakstilstand.

 • Den tredje største noensinne

  Skogbrannen «Thomas» fortsetter å herje i California, og brannmannskapene har kun kontroll på rundt 40 prosent av brannområdet. Lørdag ble det klart at brannen er den tredje største i delstatens historie. Over 1.000 bygninger har så langt gått tapt.

  Skogbrann California
  Foto: Mike Eliason / AP
 • Vanskelig å slukke USA-skogbrann

  Kraftig vind vil gjøre slukningsarbeidet vanskelig for de 6000 brannmennene som kjemper mot skogbrannene i det sørlige California. – Brannfaren tiltar igjen over helgen, sier meteorolog Ken Clark ved AccuWeather. Over 90 000 mennesker er evakuert.

  Skogbrann truer hus ved Santa Barbara i California 14. desember 2017
  Foto: Mike Eliason / AP
 • To døde i skogbrann i California

  En brannmann døde torsdag i California under arbeid med å slukke de voldsomme skogbrannene nord for Los Angeles. Han var brannens andre dødsoffer. En eldre kvinne døde i en bilulykke da hun prøvde å rømme fra flammene.

  Laster Twitter-innhold
 • 900 hus brent ned i California

  902 hus har brent i de voldsomme skogbrannene ved Los Angeles i USA. 94 000 mennesker er fortsatt evakuert mens 6000 brannfolk arbeider med å slukke flammene. Brannvesenet i California anslår at slukkeinnsatsen har kostet over 100 millioner dollar.

  Brannhelikopter ved Fillmore i California
  Foto: GENE BLEVINS / Reuters
Nærmere 8.000 boliger er evakuert etter at sterk vind i det sørlige California har pisket opp en kraftig skogbrann, opplyser delstatsmyndighetene. Brannen brøt ut mandag 4. desember og spredte seg raskt i timene som fulgte.
Kraftige skogbranner i Californias vindistrikt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no