NRK Meny
Skogbrann i Ojai i California
Foto: KYLE GRILLOT / AFP

Skogbrann i California

Oppsummert

230 000 mennesker er evakuert i Los Angeles-området i USA etter at flere voldsomme skogbranner har slukt flere hundre hus. Brannvesenet advarer om at brannene sprer seg så raskt at de ikke klarer stanse flammene.

 • Større enn Boston og New York

  Skogbrannane i California er no større enn New York City og Boston til saman. Totalt seks separate brannar har brote ut i den amerikanske delstaten og i underkant av 100.000 menneske er evakuerte.

 • Skogbrannene i California sprer seg

  Skogbrannene i det sørlige California i USA sprer seg. Et område på størrelse med New York City er nå svidd av, melder BBC. Sterk vind gjør slukningsarbeidet svært vanskelig. Brannene er nå den femte største i delstatens historie.

 • California-brann truer flere byer

  Skogbrannen «Thomas» truer nå byen Santa Barbara og den nærliggende kystbyen Carpintera, ifølge myndighetene. Natt til søndag ble det sendt ut evakueringsordre for enkelte deler av byen som ligger nær nasjonalskogen Los Padres, hvor brannen raste.

 • Store skader i skogbrannene

  Nesten 700 bygninger, flere av dem store millionvillaer, er ødelagt av skogbrannene som herjer i den amerikanske delstaten California. Flere hundre tusen mennesker har måttet flykte fra brannen i Los Angeles-området. Brannene sprer seg nå sørover.

Nærmere 8.000 boliger er evakuert etter at sterk vind i det sørlige California har pisket opp en kraftig skogbrann, opplyser delstatsmyndighetene. Brannen brøt ut mandag 4. desember og spredte seg raskt i timene som fulgte.
Kraftige skogbranner i Californias vindistrikt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no