NRK Meny

Skogbrann i California

Oppsummert

Over 30 000 mennesker er evakuert i Los Angeles-området i USA etter at flere voldsomme skogbranner har slukt over 700 hus og truer 15.000 andre. 8. desember erklærte president Donald Trump unntakstilstand.

 • Californias største skogbrann

  Skogbrannen Thomas som har herjet California siden 4. desember er den største i California siden man begynte målingene i 1932. Brannen har svidd av et område på nærmere 1.100 kvadratkilometer. Det synes som om den verste dramatikken er overstått.

 • Brenner fortsatt i California

  Tusenvis av brannmenn prøvde i går å skjerme innbyggere fra en av de største brannene i Californias historie. De ryddet underskog og gravde grøfter. Vinden forverret tidligere brannen, som startet for rundt to uker siden.Vinden har nå løyet.

 • Den tredje største noensinne

  Skogbrannen «Thomas» fortsetter å herje i California, og brannmannskapene har kun kontroll på rundt 40 prosent av brannområdet. Lørdag ble det klart at brannen er den tredje største i delstatens historie. Over 1.000 bygninger har så langt gått tapt.

  Skogbrann California
  Foto: Mike Eliason / AP
Nærmere 8.000 boliger er evakuert etter at sterk vind i det sørlige California har pisket opp en kraftig skogbrann, opplyser delstatsmyndighetene. Brannen brøt ut mandag 4. desember og spredte seg raskt i timene som fulgte.
Kraftige skogbranner i Californias vindistrikt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no