Hopp til innhold
Arizona skogbrann
Foto: Vyto Starinskas / Ap

Skogbrann i Arizona

Oppsummert

En ny stor skogbrann har brutt ut i delstaten Arizona i USA. Brannen sprer seg stadig og sluktningsarbeidet er vanskelig i det svært kuperte terrenget.

  • Skogbrann i Arizona truer hus

    Flere hundre hjem i Sedona er truet av den store skogbrannen som raser i svært ulendt terreng i den amerikanske delstaten Arizona. Slide Rock-brannen dekker nå 40 kvadratkilometer. Over 1000 brannmenn jobber for å begrense brannen som kan vare i månedsvis, melder NBC.

  • Evakuerer folk fra storbrann i USA

    En skogbrann som dekker et område på nesten 20 kvadratkilometer mellom Sedona og Flagstaff i Arizona, har ført til at innbyggerne i nasjonalparken Slide Rock er evakuert., melder CNN. 3200 innbyggere i området har fått evakueringsvarsel.

    Arizona skogbrann
    Foto: Vyto Starinskas / Ap
  • Eneste overlevende etter branntragedie på minnemarkering

    Natt til onsdag var det en minnemarkering etter at 19 brannmenn døde i Arizona mandag. Den eneste i brannteamet som overlevde, Brendan McDonough (21), deltok på minnemarkeringen. Han skulle holde utkikk, og forsøkte å varsle kollegene om at flammene var på vei mot dem. – Han gjorde akkurat det han skulle gjøre, sier en talsperson for brannkorpset.

    Brendan McDonough
    Foto: Christian Petersen / Afp
  • Gransker brannmenn-dødsfall i Arizona

    Eksperter i Arizona gransker hva som skjedde da 19 brannmenn mistet livet i forsøk på å slukke en gressbrann. De skal ha dødd i løpet av sekunder da de ble omringet av flammehavet. Noen av dem hadde rukket å krype inn i beskyttelseskapslene hver enkelt bærer med seg, men omkom likevel.

I går ble de 19 omkomne brannmennene minnet i Prescott i Arizona.
Store skogbranner i Arizona på grunn av rekordhøye temperaturer vest i USA i helgen.
Anders Tvegård om at 19 brannmenn omkom under sløkkingsarbeid i Arizona.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no