NRK Meny
Politihuset i Stavanger
Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

Skjøt inne på politihuset

Oppsummert

En mann hoppet over skranken i politihuset i Stavanger tirsdag kveld. Det oppsto basketak og mannen avfyrte ett skudd med polititjenestevåpenet. Ingen ble truffet.

 • DØMT FOR Å HA AVFYRT SKUDD:

  En 25 år gammel mann som i juli i fjor avfyrte skudd på politistasjonen i Stavanger er dømt til fengsel i ett år og fem måneder. Mannen nektet straffskyld og hevdet han var psykotisk i gjerningsøyeblikket, skriver Aftenbladet. Stavanger tingrett har også dømt 25-åringen til å betale 25 000 kroner i oppreisning til de to polititjenestemennene som var involvert i episoden.

 • – Sikkerheten er ikke god nok

  – Hvis sikkerheten hadde vært god nok på politistasjonen, hadde ikke dette skjedd. Vi ser i dette tilfellet at det er mulig å hoppe over skranken og at det er et sikkerhetsaspekt vi må gjennomgå og vurdere, opplyser Hans Vik, politimester i Rogaland politidistrikt, til NTB.

 • Roser egne folk etter skytingen

  Politimesteren mener politifolkene som var til stede hindret at noen ble skadd da en 24 år gammel mann avfyrte skudd med et av politiets tjenestevåpen på politihuset i Stavanger tirsdag kveld.

 • Endrer ikke holdning til bevæpning

  At en mann kunne avfyre våpenet til en politimann på Stavanger politihus, representerer et negativt aspekt – men det må ikke stå i veien for fortsatt bevæpning, sier Sigve Bolstad forbundsleder i Politiets Fellesforbund, til NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no