Hopp til innhold
Siv Jensen på vei ut av Stortinget med valpen Karma
Foto: Lise Åserud / NTB

Siv Jensen

Oppsummert

Siv Jensen gikk våren 2021 av som partileder i Fremskrittspartiet etter femten år som leder. Hun oppga at hun ønsker å bruke mer tid på familien. Hun hylles av partifeller og politiske motstandere som en dyktig og handlekraftig politiker.

  • Siv Jensen takket av som leder

    Siv Jensen ble fredag kveld takket av som partileder i Fremskrittspartiet. Hun gikk av som partileder i fjor under et landsmøte som ble avviklet digitalt. I år kunne hun motta trampeklapp fra en fullsatt landsmøtesal.

    –Tusen, tusen takk for jobben du har gjort som partileder i 15 år, Siv, sa partileder Sylvi Listhaug til sin forgjenger.

    Jensen repliserte at hun har savnet partifellene. – Jeg har savnet dere masse. Jeg har det fint, og det er godt å se at dere har det fint også. Dere har fått en fantastisk partileder som stråler. Jeg skal stå og heie på dere, lovet Jensen, til landsmøtesalen i partiet hun ledet både inn i og ut av regjering.

    Siv Jensen takker for seg på Frps landsmøte 29 april 2022
    Foto: Lars Nehru Sand / NRK
  • Jensen: Jeg kommer aldri tilbake

    Tidligere Frp-leder Siv Jensen sier hun «med visshet kan si» at hun aldri kommer aldri tilbake til norsk politikk.

    – I går da mediene begynte å skrive om boka, og referere fra den, så kom det en gammel følelse tilbake. Det er en følelse som forsvant det øyeblikket jeg ga beskjed om at jeg kom til å gi meg. Den uroen, vondt i magen-følelsen, har jeg vært så glad for å bli kvitt. Når jeg kjente på den, er det nok til at jeg med visshet kan si at jeg kommer aldri mer tilbake til norsk politikk, sa Jensen da hun onsdag holdt pressekonferanse for å lansere sin nye bok.

  • Jensen angrer på «Morn'a, Jens»

    Siv Jensen skriver i boken sin at hun angrer på at hun ropte «Morn'a, Jens» etter valgseieren i 2013.

    – I gledesrusen glemte jeg å ta høyde for at jeg ikke bare talte til vår egen valgvake, men til hele Norge, direkte i TV-ruta i de tusen hjem.

    Hun skriver hun burde ha lagt an mer statsmannstakter.

    – Jeg tenkte: «Herregud, Siv. Det var smålig av deg».

    Videre skriver Jensen at hun burde ha sagt pene ord om Stoltenberg.

    – De ville kommet fra hjertet, de også. Han hadde vært en dyktig statsminister i åtte år, og jeg har alltid likt ham så godt.

  • Jensen tar oppgjør med Hagen

    I sin politiske selvbiografi, tar tidligere Frp-leder Siv Jensen et kraftig oppgjør med sin forgjenger Carl I. Hagen.

    – Allerede sommeren 2007, ett år etter at jeg ble valgt til partiformann, hadde Carl behov for å fortelle at jeg ikke holdt mål, skriver hun.

    Ifølge Jensen hadde Hagen stort behov for å kritisere henne internt i partiet. Hagen skal blant annet ha vært rasende over at ikke Jensen hørte på han «som hadde oppskriften».

    Jensen skriver videre at Hagen også hadde lagt ut om hvor ubrukelig hun var som partileder, og om hvor mye han angret på at han hadde gitt fra seg partiet til en «jentunge» som henne.

    Carl I. Hagen ønsker ikke å kommentere boken.

  • Siv Jensen slipper straff

    Siv Jensen blir ikke straffet for bruddene på smittevernsreglene under sin 17. mai fering med familien, skriver Dagbladet.

    Oslo politidistrikt skriver følgende til avisen:

    5. mai 2021 ble de nasjonale rådene for at personer som var vaksinert ikke skulle telle med antall personer på besøk hjemme endret. Dette ble fulgt opp lokalt av blant annet Bærum kommune, som endret sin lokale forskrift 12. mai 2021. Oslo endret sin forskrift 21. mai 2021. Oslo sin forskrift på det aktuelle tidspunktet var ikke forholdsmessig og politiet mener det ikke er grunnlag for straff.

    Politiet opprettet i mai sak mot den tidligere Frp-lederen for mulig brudd på koronareglene.

    Siv Jensen forlater det politiske livet
    Foto: Lise Åserud / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no