Erna Solberg i Sikkerhetsrådssalen i FN i 2018.
Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Sikkerhetsrådet

Oppsummert

Norge har plass i FNs sikkerhetsråd i perioden 2021–2023, der vi får hovedansvar for sanksjonskomiteene mot Nord-Korea og terroristene i IS og Al Qaida. – Et veldig stort ansvar, sier utenriksminister Ine Søreide.

 • Mæland talte til FNs sikkerhetsråd

  – Norge er dypt bekymret for at antiterrortiltak misbrukes for å slå ned politiske motstandere, sa justisminister Monica Mæland til FNs sikkerhetsråd i dag. Tema for møtet var kamp mot terror og ekstremisme, ifølge TV 2.

 • Norge skal lede straffekomiteer

  Norge får tunge oppgaver i FNs sikkerhetsråd med et hovedansvar for sanksjonskomiteene mot Nord-Korea og terroristene i IS og Al Qaida. – Norge tar på seg et veldig stort ansvar for komplekse komiteer, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

 • Norge inn i Sikkerhetsrådet

  Mandag tok Norge, som ett av fem nye land, plass i FNs sikkerhetsråd. Det ble blant annet markert med flaggheising i rådet i New York. Ved siden av Norge er India, Irland, Kenya og Mexico nye medlemmer.

  Laster Twitter-innhold
 • Brukte millioner til FN-kampanje

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) opplyser at det er gjennomført reiser til 70 land for å fremme Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd. Det er i et skriftlig svar til Rødts Bjørnar Moxnes utenriksministeren kommer med opplysningene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no