Hopp til innhold
Heartbleed

Sikkerhetshullet «Heartbleed»

Oppsummert

Et alvorlig sikkerhetshull som har fått navnet «Heartbleed» er oppdaget og kan bety at kriminelle har fått tilgang til personopplysninger. NorSIS ber nordmenn lage nye og flere ulike passord for å sikre seg mot datatyveri.

  • Nytt sikkerhetshull oppdaget

    Sikkerhetseksperter har igjen oppdaget alvorlige feil med sikkerhetsfunksjoner som skal hindre dataangrep mot alt fra nettbutikk til netthandel. Feilen kommer kort tid etter den store feilen Heartbleed som innebar at svært mange ble anbefalt å bytte passordene sine på nettet, skriver Wired.

  • NSA skal ha visst om "Heartbleed"

    Den amerikanske etterretningstenesta NSA skal ha visst om tryggingsholet "Heartbleed" i minst to år, og ifølgje den amerkanske nettavisa Bloomberg skal NSA ha utnytta giganttabba til å støvsuge internett for informasjon. NSA vil ikkje kommentere saka.

  • - Ikke skift passord for tidlig

    Bytt alle passord du bruker på internett, men vent til nettsiden du bruker har oppdatert programvaren. Det er den klare oppfordringen fra både norske og amerikanske sikkerhetseksperter. Årsaken er at flere av verdens mest brukte nettsider til sosiale medier, e-postklienter, nettskyer, banker og flyselskaper har hatt et gigantisk sikkerhetshull i to år.

    Bytt alle passord du bruker på internett. Det er den klare oppfordringen fra både norske og amerikanske sikkerhetseksperter. Årsaken er at flere av verdens mest brukte nettsider til sosiale medier, e-postklienter, nettskyer, banker og flyselskaper har hatt et gigantisk sikkerhetshull i to år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no