NRK Meny
Normal

Sikkerhetsdirektøren for regjeringskvartalet går av

Sikkerhetsdirektør Morten Rørvik har hatt ansvar for sikkerheten til regjeringskvartalet og Høyesterett siden 2012. Nå fratrer han stillingen sin.

Høyblokka midt i Regjeringskvartalet i Oslo

MÅ FÅ NY SIKKERHETSSJEF: Mannen som har hatt ansvaret for sikkerheten til departementene og Høyesterett går av.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Morten H. Rørvik

FLYTTER TIL SOGN: Morten Rørvik fratrer stillingen sin for å få mer tid til familien.

Foto: Pressefoto

Sikkerhetsdirektør Morten Rørvik i Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) har i dag gitt melding om at han fratrer stillingen i løpet av sommeren, heter det i en pressemelding fra Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon.

Rørvik går av for å tilbringe mer tid sammen med familien, og kommer til å forlate Oslo til fordel for hjemtraktene i Sogn.

– Det er med blandede følelser man forlater en avdeling med et slikt ansvar og mange, dedikerte og flinke medarbeidere. Beslutningen om å forlate stillingen og hovedstaden er et verdivalg for min familie og meg, og vi ser frem til et nytt kapittel i våre liv i Høyanger i Sogn, sier han.

Ba om å få bruke maktmidler

Tidligere denne uken ble det nyhetsoppslag da vekterne ved Regjeringskvartalet ble nektet pepperspray og batonger. Vekterne har sagt at de ikke har annet valg enn å løpe dersom de blir angrepet.

Vaktene hadde da søkt om lov til å bære maktmidler som pepperspray og batong. De søkte også om begrenset politimyndighet, som blant annet betyr rett til å bortvise parkerte biler, men søknaden ble avslått av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon avviser at dette er noe av grunnen til at Rørvik trekker seg. Direktør I DSS Kjell Arne Knutsen beklager at Rørvik nå trekker seg, men har forståelse for at Rørvik ønsker å prioritere familien fremover.

Stabssjef i Sikkerhetstjenesteavdelingen i DSS, Are Langaard-Jensen, vil gå inn som fungerende sikkerhetsdirektør fra og med 1. mai.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no