Hopp til innhold

Sikkerhetsdirektøren for regjeringskvartalet går av

Sikkerhetsdirektør Morten Rørvik har hatt ansvar for sikkerheten til regjeringskvartalet og Høyesterett siden 2012. Nå fratrer han stillingen sin.

Høyblokka midt i Regjeringskvartalet i Oslo

MÅ FÅ NY SIKKERHETSSJEF: Mannen som har hatt ansvaret for sikkerheten til departementene og Høyesterett går av.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Morten H. Rørvik

FLYTTER TIL SOGN: Morten Rørvik fratrer stillingen sin for å få mer tid til familien.

Foto: Pressefoto

Sikkerhetsdirektør Morten Rørvik i Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) har i dag gitt melding om at han fratrer stillingen i løpet av sommeren, heter det i en pressemelding fra Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon.

Rørvik går av for å tilbringe mer tid sammen med familien, og kommer til å forlate Oslo til fordel for hjemtraktene i Sogn.

– Det er med blandede følelser man forlater en avdeling med et slikt ansvar og mange, dedikerte og flinke medarbeidere. Beslutningen om å forlate stillingen og hovedstaden er et verdivalg for min familie og meg, og vi ser frem til et nytt kapittel i våre liv i Høyanger i Sogn, sier han.

Ba om å få bruke maktmidler

Tidligere denne uken ble det nyhetsoppslag da vekterne ved Regjeringskvartalet ble nektet pepperspray og batonger. Vekterne har sagt at de ikke har annet valg enn å løpe dersom de blir angrepet.

Vaktene hadde da søkt om lov til å bære maktmidler som pepperspray og batong. De søkte også om begrenset politimyndighet, som blant annet betyr rett til å bortvise parkerte biler, men søknaden ble avslått av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon avviser at dette er noe av grunnen til at Rørvik trekker seg. Direktør I DSS Kjell Arne Knutsen beklager at Rørvik nå trekker seg, men har forståelse for at Rørvik ønsker å prioritere familien fremover.

Stabssjef i Sikkerhetstjenesteavdelingen i DSS, Are Langaard-Jensen, vil gå inn som fungerende sikkerhetsdirektør fra og med 1. mai.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no