Hopp til innhold

Sikkerhetsdirektør i Texas: Politiet gikk for sent inn

Sikkerhetsdirektør Steven McCraw i Texas sier politiet tok «feil avgjørelse» da de ventet med å bryte seg inn i klasserommet hvor en mann drepte 19 barn og to lærere på tirsdag. Det melder både Reuters og AFP.

– Det var feil avgjørelse, punktum. Det er ingen unnskyldning for det. Vi mener politiet burde tatt seg inn så fort som mulig, sa McCraw.

Kritikken av det amerikanske politiet har haglet siden skoleskytingen fant sted tirsdag i Uvalde i Texas. Politiet var til stede på skolen i minst en time før de kom seg inn i klasserommet, skriver AP. Innsatslederen trodde døra var barrikadert, og at gjerningsmannen ikke lenger skjøt. Derfor brøt de seg ikke inn i klasserommet.

Ifølge BBC skal også frustrerte foreldre som sto utenfor skolen som ble satt i håndjern av politiet samtidig som gjerningsmannen fortsatt var inne i skolen.

Totalt var gjerningsmannen der i 90 minutter før han ble drept. De første nødtelefonene om han kom 11.30, ti minutter før han bevæpnet gikk inn en ulåst dør på barneskolen.

Politiet var på plass utenfor barneskolen klokka 11.44, men han ble ikke skutt og drept før 12.45.

Da var det ikke politiet, men grensevakter som ankom, stormet bygningen og skjøt gjerningsmannen.

People react after a mass shooting at Robb Elementary School in Uvalde
Foto: NURI VALLBONA / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no