Hopp til innhold
SHELL
Foto: Toby Melville / Reuters

Shell kjøper BG Group

Oppsummert

Tirsdag ble det kjent at Shell kjøper BG Group for 531 milliarder kroner. Det er 50 prosent over markedsverdi. Norske Helge Lund er administrerende direktør i BG Group, og den britiske finansavisen City AM erfarer at han nå er ferdig i selskapet.

  • – Sett lenge på BG Group

    Oppkjøpet av BG Group er viktig for Shell, sier styreleder Jorma Ollila i Royal Dutch Shell. – Dette er en sterk og uimotståelig handel som styret i Shell har tenkt på lenge, sa Ollila under en pressekonferanse onsdag.

  • BG-aksjen opp 39 prosent

    BG Groups aksje hoppet opp 39 prosent på London-børsen etter nyheten om at Shell kjøper selskapet. Samtidig falt Shell-aksjen med rundt 6 prosent i løpet av de første minuttene med handel.

  • Pressekonferanse om oppkjøpet

    Shell-sjef Ben van Beurden holder pressekonferanse om oppkjøpet av BG Group klokken 10 norsk tid. Den sendes direkte på selskapets nettsider. De holder også en pressekonferanse klokken 16.

  • – Helge Lund ferdig i BG Group

    Etter det den britiske finansavisen City AM erfarer, vil Helge Lund forlate BG Group når Shell har overtatt selskapet, skriver NTB. Etter det avisen erfarer, skal Shell-sjef Ben van Beurden lede det nye selskapet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no