Selvmordsangrep i Buulo, sør i Somalia
Foto: Mohamed Abdiwahab / Afp

Selvmordsangrep i Somalia

Oppsummert

Et selvmordsangrep tok livet av flere personer ved et hotell i byen Buulo sør i Somalia tirsdag 18. mars. Opprørsbevegelsen Al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet, og hevder en mann med norsk statsborgerskap sto bak. PST har startet etterforskning.

 • Fire drept i selvmordsangrep

  Minst fire mennesker er drept i et selvmordsangrep mot et distriktshovedkvarter i Somalias hovedstad Mogadishu. Ifølge politimannen Mohamed Hussein utløste angriperen en bilbombe utenfor inngangen til distriktshovedkvarteret i Hodan.

 • Ti drepne i åtak mot ambassadør

  Minst ti menneske er drepne og fleire såra i eit sjølvsmordsåtak retta mot kolonnen til ambassadøren frå Dei sameinte arabiske emirat, som onsdag vitja den somaliske hovudstaden Mogadishu. Ambassadøren blei ikkje skadd, men fleire tryggingsvaktar er drepne.

  Åtak mot ambassadør i mogadishu, Somalia
  Foto: FEISAL OMAR / Reuters
 • 12 drept i selvmordsangrep

  – En bil full av eksplosiver kjørte inn i tropper fra den Afrikanske Union i Somalia, nær hovedstaden Mogadishu, sier lokale myndigheter i landet. 12 sivile ble drept og 27 andre er skadet, melder AFP.

 • PST etterforsker

  Laster Twitter-innhold
 • PST jobber med saken

  – Vi jobber med å avklare om det er en person med tilknytning til Norge som står bak terrorhandlingene. Men det er for tidlig å si om det vil resultere i en etterforskning, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i PST til NRK.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no