Hopp til innhold

Seks sivile drept i hotellangrep i Mogadishu

Seks sivile ble drept og ti såret i angrepet på et hotell i Mogadishu fredag, opplyser politiet. al-Shabaab hevder å stå bak angrepet.

I tillegg ble tre medlemmer av sikkerhetsstyrkene drept, heter det videre i en uttalelse fra politiet i den somaliske hovedstaden. De opplyser at 84 personer ble reddet fra hotellet.

Statlige medier skriver lørdag morgen at sikkerhetsstyrkene har kontroll og at aksjonen ved hotellet Pearl Beach er avsluttet.

Angrepet startet fredag kveld og pågikk i flere timer. Ifølge ubekreftede meldinger slo tre selvmordsbombere til mot inngangen til området, før flere væpnede menn stormet inn.

Islamistgruppa al-Shabaab, som har sverget troskap til al-Qaida, sier i et lydopptak kringkastet på Radio Andalus at det er de som står bak angrepet.

Pearl Beach skal være populært blant utlendinger og forretningsfolk, og angriperne skal ha slått til mot restauranten på hotellet.

Al-Shabaab slo også til mot en restaurant i det samme området i april i fjor. Minst seks mennesker ble drept. Landets politisjef og flere folkevalgte var til stede i restauranten, men slapp uskadd fra det.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no