NRK Meny
Dansk Se og hør
Foto: Instagram.com/Seoghoerdk / Skjermdump

Se og Hør-skandale i Danmark

Oppsummert

Det danske sladrebladet Se og Hør overvåket kredittkortene til mindst 86 kjente dansker fra 2008 til 2011, blant andre kortene til prins Joachim og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen. To tidligere redaktører er siktet for ulovlig overvåkning.

  • Dansk politi og norsk Se og Hør

    Dansk politi vil etterforske et notat fra den tidligere sjefredaktøren i norske Se og Hør om arbeidsmetodene i bladet. Dansk politi mener notatet kan være relevant i etterforskningen av den danske saken, skriver Dagens Næringsliv.

  • Nektes tilgang til Se og Hør-kilder

    Domstolen i København slår fast at politiet ikke har innsynsrett til kilder i Se og Hør. Årsaken er hensyn til kildevernet. Politiet ønsket tilgang etter mistanke om at ukebladet har betalt flere ansatte i politiet og kongehuset for taushetsbelagte opplysninger.

  • Kilde får ikke skjermet identiteten

    Den 45 år gamle IT-spesialisten hos IBM som er siktet for å ha solgt kredittkortopplysninger om kongelige og kjendiser til danske Se og Hør, får ikke beskyttet sin identitet i mediene. Østre Landsrett opprettholder dermed kjennelsen fra retten i Glostrup som tidligere har avslått mannens ønske om navneforbud.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no