NRK Meny
San Juan
Foto: AP

Savnet argentinsk ubåt

Oppsummert

En ubåt fra den argentinske marinen med et mannskap på 44 har vært savnet siden 15. november. 13 land, inkludert Norge, er involvert i leteaksjonen.

 • Milliondusør for sakna ubåt

  Argentina utlovar ein dusør på 5 millionar dollar for opplysningar som kan leie til at ubåten ARA San Juan som har vore sakna sidan november, blir funnen. Argentinas president Mauricio Macri seier at private selskap er velkomne til å delta i søket.

 • Nytt signal i ubåt-søk

  Den argentinske flåten har ved hjelp av sonar oppdaget et signal som de tror stammer fra den savnede ubåten ARA San Juan. Tretten land har bidratt i søket etter båten som forsvant 15. november med 44 besetningsmedlemmer om bord.

 • Argentinsk marinesjef sparket

  Argentinske myndigheter har besluttet å sparke den øverste sjefen for marinen etter at en ubåt med en besetning på 44 sjøfolk forsvant utenfor landets kyst. Det bekrefter en talsperson for den argentinske regjeringen lørdag overfor Reuters.

 • Nye funn i søket etter savnet ubåt

  Den argentinske marinen har ved hjelp av sonar gjort to funn i søket etter den savnede ubåten, melder AFP. Det er uvisst om det er deler av ubåten som er funnet. Funnene ble gjort av det amerikanske fartøyet Atlantis.

 • – Avslutter søk etter overlevende

  Den argentinske marinen sier de har avsluttet søket etter overlevende, etter at en ubåt med et mannskap på 44 ble meldt savnet for to uker siden. Det melder AFP. Marinen vil fortsette å søke etter fartøyet.

Skipet Sophie Siem gjøres klar for å hjelpe med å finne den Argentinske ubåten

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no