Raif Badawi
Foto: Amnesty

Saudi-Arabia bryter med Canada

Oppsummert

Canada har oppfordret Saudi-Arabia til å sette fri ytringsfrihetsforkjemereren Raif Badawi som er dømt til 1000 piskeslag og 10 års fengsel i Saudi-Arabia. Saudi-Arabia har svart med å bryte de diplomatiske forbindelsene med Canada.

 • Stanser flyvninger til Toronto

  Saudi-Arabias statlige flyselskap innstiller alle flyvninger til og fra Toronto, melder Reuters. Landet har brutt diplomatiske forbindelser og stanset investeringer og handel med Canada, etter at Canada ba landet løslate menneskerettighetsaktivister.

 • Riyadh utviser Canadas ambassadør

  Saudi-Arabia har erklært Canadas ambassadør for uønsket og har kalt tilbake sin ambassadør fra Canada. Saudi-Arabia stanser også alle nye investeringer og handel med Canada. Årsaken skal være at Canada har bedt Saudi-Arabia løslate aktivister.

 • Raif Badawi sultestreiker

  Bloggeren Raif Badawi, som er dømt til ti års fengsel og 1000 piskeslag i Saudi-Arabia, har innledet en sultestreik bak murene. – Han startet sultestreik tirsdag etter å ha blitt flyttet til et annet utenfor Jeddah, forteller kona Ensaf Haidar.

 • Blogger Raif Badawi kan bli benådet

  Bloggeren Raif Badawi som er dømt til ti års fengsel og 1000 piskeslag for å ha ytret seg i Saudi-Arabia, kan bli benådet. – En benådningsprosess er i gang, sier den sveitsiske utenriksministeren etter et offisielt besøk til landet, ifølge Aftenposen.

 • Badawi får ytringsfrihetspris

  Den fengslede saudiarabiske bloggeren Raif Badawi er tildelt ytringsfrihetsprisen PEN Pinter. Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales mottok prisen i London tirsdag på vegne av Badawi, som sitter fengslet i Saudi-Arabia.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no