Hopp til innhold

Satudarah-saken: Dommeren begrenser adgangen til tinghuset i Oslo

Statsadvokat Andreas Strand ber retten bortvise personer som har rulleblad og som oppholder seg på tinghuset.

Syv menn som aktor mener kan knyttes til MC-klubben Satudarah sitter tiltalt for grov vold i Oslo tingrett. Det er stor sikkerhet i retten med minst syv politibetjenter i rettssalen.

– Jeg ber retten her om å bruke domstolloven til å bortvise personer som har straffbare handlinger på rullebladet, av hensyn til at saken skal kunne gå forsvarlig for seg, sier aktor, statsadvokat Andreas Strand.

Han sier at det kan gjøre det både utrygt, men også påvirke de som skal forklare seg.

– Det er en del venner av tiltalte som oppholder seg på tinghuset og utenfor tinghuset som er begrunnelsen, oppsummerer dommeren.

Etter en runde i retten der både forsvarere og politiet har uttalt seg, konkluderer dommeren.

– Vi benytter adgangen som domstollovens paragraf 132 gir, til å nekte folk som i løpet av de siste fem år er idømt straff tilgang til tinghuset. Det er sikkert folk med rulleblad som har en god grunn til å være her i tilknytning til andre saker, sier dommeren.

– Men da kan de redegjøre for det, tilføyer en av de mange politibetjentene i salen.

Rundt ti mennesker som var i sal 250 reiste seg og gikk da dommeren var i ferd med å konkludere.

Allerede etter første pause av saken tirsdag ble det som skjedde utenfor salen tema. En av de tiltalte mente at han ble utsatt for en verbal trussel.

– Det jeg har fått bekreftet er at det har vært en ordveksling mellom partene her, og så får vi la det være med det, sier statsadvokat Andreas Strand til NRK.

SIKKERHET: Politiet er tilstede med minst syv betjenter for ivareta sikkerheten der syv tiltalte er i sal 250 i Oslo tingrett.
Foto: Ola Mjaaland / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no