NRK Meny
Kim Jong-un med kikkert
Foto: Ahn Young-joon / AP

Sanksjoner mot Nord-Korea

Oppsummert

Det internasjonale samfunnet har innført strenge restriksjoner på handel med Nord-Korea, men ei FN-panel slår fast at landet likevel har store eksportinntekter. FN har svartelistet 49 skip og firmaer som de mener bryter sanksjonene

 • NATO: Må ha tøff Nord-Korea-linje

  NATO-sjef Jens Stoltenberg oppfordrer verdenssamfunnet til å opprettholde de mange sanksjonene som er innført mot Nord-Korea. Stoltenberg sier til AFP at sanksjonene ikke må løftes før man ser en reell endring i det nordkoreanske regimet.

 • FN svartelister 49 skip og firmaer

  FN svartelister 27 skip, 21 firmaer og en forretningsmann for brudd på sanksjonene mot Nord-Korea, melder AFP. FN har vedtatt strenge restriksjoner på handel med Nord-Korea, men landet har likevel store inntekter på smugling av olje og kull.

 • Kina opprettholder sanksjoner

  Kina er enig med USA og opprettholder sanksjonene mot Nord-Korea. Det melder Det hvite hus etter at Kinas president Xi Jinping og USAs president Donald Trump har snakket sammen på telefon om Nord-Korea.

 • Ber FN svarteliste fartøyer

  USA ber FN svarteliste 33 fartøyer og 27 shippingselskaper som angivelig hjelper Nord-Korea å omgå sanksjonene landet er ilagt. Anmodningen kommer dagen etter at president Donald Trump kunngjorde «de kraftigste sanksjonene noensinne» mot Nord-Korea.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no