Kim Jong-un med kikkert
Foto: Ahn Young-joon / AP

Sanksjoner mot Nord-Korea

Oppsummert

Det internasjonale samfunnet har innført strenge restriksjoner på handel med Nord-Korea, men et FN-panel slår fast at landet likevel har store eksportinntekter. FN har svartelistet 49 skip og firmaer som de mener bryter sanksjonene.

 • USA svartelister selskaper

  USA pålegger et kinesisk og et russisk firma sanksjoner for å ha brutt sanksjonene mot Nord-Korea, melder AFP. De anklages henholdsvis for å ha importert alkohol og sigaretter til landet, og for å ha gitt havnetjenester til nordkoreanske skip.

 • Nord-Korea får nødhjelp

  FNs sikkerhetsråd har vedtatt et amerikansk forslag som går ut på at sanksjonene mot Nord-Korea ikke skal hindre at det blir levert humanitær hjelp til landet. Forslaget ble vedtatt mandag etter flere uker med forhandlinger.

 • USA svartelister russisk bank

  USA svartelistet fredag en russisk bank som USA mener har overført penger til en person som samarbeider med det nordkoreanske atomvåpenprogramnmet. Banken det gjelder heter Agrosoyuz handelsbank og er basert i Moskva, opplyser Reuters.

 • Forlenger sanksjoner mot Nord-Korea

  President Donald Trump har forlenget sanksjoner mot Nord-Korea. Beslutningen begrunnes med at Nord-Korea utgjør en «uvanlig og ekstraordinær» trussel mot USAs sikkerhet og økonomi.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no