Vodkaflasker beslaglagt av tollere i Rotterdam.
Foto: ROBIN UTRECHT / AFP

Sanksjoner mot Nord-Korea

Oppsummert

Det internasjonale samfunnet har innført strenge restriksjoner på handel med Nord-Korea, men et FN-panel slår fast at landet likevel har store eksportinntekter. FN har svartelistet 49 skip og firmaer som de mener bryter sanksjonene.

 • Vodka til Nord-Korea stoppet

  En forsendelse av 90.000 flasker med russisk vodka på vei til Nord-Korea er blitt konfiskert av tollmyndighetene i Rotterdam. FNs sanksjoner mot Nord-Korea med bakgrunn i deres atomvåpen- og missilprogram, forhindrer eksport av mange varer til landet

 • Millionbot for falske øyevipper

  Det amerikanske kosmetikkselskapet E.L.F. Cosmetics er ilagt en bot på 1 million dollar for ulovlig import av falske øyevipper fra Kina, fordi de viste seg å være laget med materialer fra Nord-Korea, som er omfattet av amerikanske sanksjoner.

 • USA svartelister selskaper

  USA pålegger et kinesisk og et russisk firma sanksjoner for å ha brutt sanksjonene mot Nord-Korea, melder AFP. De anklages henholdsvis for å ha importert alkohol og sigaretter til landet, og for å ha gitt havnetjenester til nordkoreanske skip.

 • Nord-Korea får nødhjelp

  FNs sikkerhetsråd har vedtatt et amerikansk forslag som går ut på at sanksjonene mot Nord-Korea ikke skal hindre at det blir levert humanitær hjelp til landet. Forslaget ble vedtatt mandag etter flere uker med forhandlinger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no