NRK Meny
Kim Jong-un med kikkert
Foto: Ahn Young-joon / AP

Sanksjoner mot Nord-Korea

Oppsummert

USA innfører nye sanksjoner etter at Nord-Korea ble oppført på USAs liste over stater som finansierer terror. Fire kinesiske bedrifter er blant enhetene som det nå blir ulovlig for amerikanske borgere å handle med, står det i ei pressemelding.

 • Skip tatt i arrest i Sør-Korea

  Sør-Korea har tatt arrest i enda et utenlandsk skip som mistenkes for å levere petroleumsprodukter til Nord-Korea, melder sørkoreanske medier. Nyheten ble kjent to dager etter at myndighetene opplyste om et annet skip som er tatt i arrest.

 • Sør-Korea stogga nytt skip

  Sørkoreanske styresmakter har stogga endå eit skip dei mistenker har levert olje til Nord-Korea, i strid med internasjonale sanksjonar. Skipet KOTI vart stoppa ved den sørkoreanske hamna Pyeongtaek-Dangjin og har ein mannskap frå Kina og Myanmar.

 • Avhøyrer mannskapen på tankskip

  Mannskapen på eit Hongkong-registrert tankskip har blitt avhøyrd i Sør-Korea, mistenkt for å ha selt olje til eit nordkoreansk skip og med det brote FN-sanksjonane, melder NTB.

 • – Leverer drivstoff til Nord-Korea

  Nord-Korea skal ha mottatt drivstoff fra russiske skip minst tre ganger i løpet av de siste månedene, ifølge sikkerhetskilder, skriver Reuters. Russland bryter dermed FN-sanksjonene mot det nordkoreanske regimet.

 • Nekter skip å legge til havn

  FNs sikkerhetsråd nektet torsdag fire nordkoreanske skip tilgang til internasjonale havner, opplyser diplomater. De fire skipsfartsøyene mistenkes for å ha transportert eller å ha om bord frakt forbudt i henhold til internasjonale sanksjoner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no