NRK Meny
Kim Jong-un med kikkert
Foto: Ahn Young-joon / AP

Sanksjoner mot Nord-Korea

Oppsummert

Det internasjonale samfunnet har innført strenge restriksjoner på handel med Nord-Korea, men ei FN-panel slår fast at landet likevel har store eksportinntekter. FN har svartelistet 49 skip og firmaer som de mener bryter sanksjonene

 • FN svartelister 49 skip og firmaer

  FN svartelister 27 skip, 21 firmaer og en forretningsmann for brudd på sanksjonene mot Nord-Korea, melder AFP. FN har vedtatt strenge restriksjoner på handel med Nord-Korea, men landet har likevel store inntekter på smugling av olje og kull.

 • Kina opprettholder sanksjoner

  Kina er enig med USA og opprettholder sanksjonene mot Nord-Korea. Det melder Det hvite hus etter at Kinas president Xi Jinping og USAs president Donald Trump har snakket sammen på telefon om Nord-Korea.

 • Ber FN svarteliste fartøyer

  USA ber FN svarteliste 33 fartøyer og 27 shippingselskaper som angivelig hjelper Nord-Korea å omgå sanksjonene landet er ilagt. Anmodningen kommer dagen etter at president Donald Trump kunngjorde «de kraftigste sanksjonene noensinne» mot Nord-Korea.

 • Mistenker nye brudd på sanksjoner

  Japan har rapportert et mistenkt brudd på FN-sanksjonene etter å ha observert overføring av last til et nordkoreansk fartøy. Det melder den japanske utenriksministeren Taro Kono.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no