NRK Meny
Kim Jong-un med kikkert
Foto: Ahn Young-joon / AP

Sanksjonar mot Nord-Korea

Oppsummert

Det internasjonale samfunnet har innført strenge restriksjonar på handel med Nord-Korea, men eit FN-panel slår fast at landet likevel har store eksportinntekter.

 • – Nord-Korea lurer FN-boikotten

  Eit ekspertpanel sett ned av FN slår fast at Nord-Korea i løpet av fjoråret tente over 200 millionar dollar på eksport av varer i strid med FNs boikott av landet. FN-panelet slår også fast at Nord-Korea har hjelpt Syria med å utvikle kjemiske våpen.

 • Skip tatt i arrest i Sør-Korea

  Sør-Korea har tatt arrest i enda et utenlandsk skip som mistenkes for å levere petroleumsprodukter til Nord-Korea, melder sørkoreanske medier. Nyheten ble kjent to dager etter at myndighetene opplyste om et annet skip som er tatt i arrest.

 • Sør-Korea stogga nytt skip

  Sørkoreanske styresmakter har stogga endå eit skip dei mistenker har levert olje til Nord-Korea, i strid med internasjonale sanksjonar. Skipet KOTI vart stoppa ved den sørkoreanske hamna Pyeongtaek-Dangjin og har ein mannskap frå Kina og Myanmar.

 • Avhøyrer mannskapen på tankskip

  Mannskapen på eit Hongkong-registrert tankskip har blitt avhøyrd i Sør-Korea, mistenkt for å ha selt olje til eit nordkoreansk skip og med det brote FN-sanksjonane, melder NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no